Ana içeriğe atla

ZMA Nedir?

zma faydaları

ZMA çinko, magnezyum ve B6 vitaminlerinin kombinasyonundan oluşan bir besin takviyesidir. Ağır antrenmanlar sonucunda vücutta açığa çıkan vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için supplement firmaları tarafından geliştirilmiş bir üründür. Vücutta oluşabilecek çinko, magnezyum veya B6 vitamini eksikliği yaşamsal fonksiyonları olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle beslenmemize özen göstermemiz ve gerektiği durumlarda bu besin maddelerini içeren yiyecekler ve besin takviyelerini kullanmamız gerekir.

Çinko Nedir ve Ne İşe Yarar? : Çinko sağlıklı bir şekilde kas gelişimini sağlamak için oldukça önemli bir mineraldir. Çinkonun vücutta protein sentezine ve kemiklerin korunmasına yardımcı olmak gibi görevleri vardır.

Magnezyum Nedir ve Ne İşe Yarar? : Metabolizma faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlayan ve kalp, böbrek, karaciğer gibi organlarda yoğun olarak bulunan bir besin maddesidir. Günlük ihtiyacınız olan magnezyum miktarının karşılamak kas gelişimini olumlu yönde etkiler.

B6 Vitamini Nedir ve Ne İşe Yarar? : Suda çözünebilen bir vitamindir. Bağışıklık sisteminin daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlayarak protein ve glikojen metabolizmasına katkıda bulunur.

Ne İşe Yarar? :  ZMA supplementi antrenman nedeniyle açığa çıkan vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamamıza yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır? : Hap veya kapsül şeklinde olduğu için direkt olarak yutularak kullanılabilir.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Gece yatmadan 30 veya 60 dakika önce kullanılması uygundur.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Toplam kas kütlenize ve yaptığınız antrenmanın şiddetine bağlı olarak 2 veya 3 kapsül tüketebilirsiniz.

Not : Kadınların erkeklerden bir kapsül daha az kullanmasını tavsiye ediyoruz.

ZMA Fiyatları : 50 ve 100 lira arasında değişebilmektedir. Markaya bağlı olarak porsiyon fiyatları ise 1 ila 3 lira arasında farklılık gösterebilir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Hızlı kas geliştirme sevdası nedeniyle ihtiyacınız olandan daha fazlasını almayın. Azı olsun, fazlası olmasın. Kas yapayım derken göz çıkartmayın"

Yorumlar