Ana içeriğe atla

Limonlu Su İçmek Zayıflatır Mı?

ılık limonlu su içmek zayıflatır mı

Limonlu su içmenin zayıflatıcı bir etkisi olduğunu söyleyen bir çok makale ve insan mevcut. Bu yazımızda limonlu su içmenin faydalarından, limonlu su ile ilgili en sık sorulan sorulardan ve limonlu suyun zayıflatıcı bir etkisi olup olmadığından bahsetmek istiyorum.

Limonun sağlığa faydaları saymakla bitmez. İçerdiği yüksek C vitamini, magnezyum, potasyum, folik asit ve lifler sayesinde vücuda oldukça fayda sağlamaktadır. Ekşi bir tada sahip olması nedeniyle daha çok yemeklerde ve salatalarda sos niyetine kullanılmaktadır. Ancak özellikle hasta olduğumuz durumlarda direkt olarak yenerek veya suyu sıkılarak da tüketilebilir.

Limonlu Su İçmek Zayıflatır Mı? : Maalesef limonlu su sizin zayıflamanıza neden olmaz. Kilo vermek için günlük harcadığınız kalori ile aldığınız kalori arasında bir fark oluşturmalısınız. Bunun dışında kilo vermenin başka bir yolu yoktur. Ancak limonlu suyun vücuda etkileri, dolaylı yoldan sizin kilo vermenize yardımcı olur. İyi bir beslenme programı ve kardio antrenmanı ile zayıflayabilirsiniz.

Limonlu Su İçmek Tansiyonu Düşürür Mü? : Aslına bakarsanız "limonlu su içmek tansiyonu düşürür" demek yanlış olur. Çünkü limonlu su tansiyonu düşürmez, dengeler. Dolayısıyla yükselen veya düşen tansiyonda limonlu su tüketilebilir.

Limonlu Su Diyeti : Diyet programları karbonhidrat, protein ve yağ içermek zorundadır. Aksi takdirde yaşamsal fonksiyonlarımız çalışmaz hale gelir. Bu nedenle bir diyet programı sırf limonlu su içeriyor diye o diyetin adına limonlu su diyeti demek yanlış olur. Limonlu su diyeti diye bir şey yoktur.

Not : Ayrıca hangi besin olduğu fark etmeksizin (su dahil) herhangi bir besini çok fazla tüketmek vücuda zararlıdır. Bu nedenle limonlu su diyeti vb. diyet programlarını uygulamadan önce iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.

Sabahları Aç Karına Limonlu Su İçmek : Sabahları aç karına limonlu su içmenin veya ılık limonlu su içmenin mucizevi bir faydası yoktur. Evet su ve limon vücut için faydalıdır ancak limonlu suyun yağ yakıcı bir özelliğinin olmadığını hatırlatmakta fayda var.

Hamilelikte Limonlu Su İçmek Zararlı Mı? : Hayır. Gereğinden fazla tüketilmediği sürece hamilelik döneminde limonlu su tüketmenin bir sakıncası yoktur. Ancak eğer hamilelik döneminde aldığınız fazla kiloları önlemek için limonlu su tüketmek gibi bir düşünceniz var ise, limonlu suyun bu dönemde kilo almanızı engellemeyeceğini söylemekte yarar var.

Limonlu Su Alkali Mi? : Limonlu su anyoniktir. Vücutta alkali bir özellik gösterir ve bu nedenle limonun alkali olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Limonlu Su İçmek Zararlı Mı? : Aşırıya kaçılmadığı sürece limonlu su tüketmenin bir sakıncası yoktur. Fazla limonlu su içmek sindirim bozukluklarına sebebiyet verebilir.

Yorumlar