Ana içeriğe atla

Kas Önceliği Tekniği

kas önceliği taktiği

Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. İstediğiniz kadar büyük kaslara sahip olun, eğer bir kas grubunuz diğer kaslar kadar gelişmemiş ise tam anlamıyla güçlü olamazsınız. Bu durum görsel açıdan kötü bir durum yaratırken aynı zamanda bir çok kas grubunun aktif olduğu hareketlerde performansınızı baltalayabilir.

Hem görsel açıdan, hem de performans açısından zayıf kalmış kas gruplarını çalıştırmak oldukça önemlidir. Hatalı antrenman programı veya genetik nedenlerden dolayı belirli kas gruplarınız diğerinden daha az gelişmiş olabilir. Peki bu durumda ne yapacaksınız?

Kas önceliği tekniğini uygulayarak zayıf kalan kas grubu ile antrenmana başlayın. Bu sayede antrenmandan önceki enerjinin büyük bir bölümünü zayıf kas grubunuzda kullanabilirsiniz. Kas önceliği tekniği ile çok daha ağır kilolar kaldırabilir ve zayıf olan kas grubunu daha hızlı geliştirebilirsiniz.

Bununla birlikte haftada bir günü zayıf kas günü ilan ederek o gün boyunca en zayıf bulduğunuz kas grubunuzu çalıştırabilirsiniz. Bu sayede görsel açıdan daha iyi bir vücuda kavuşabilir ve aynı zamanda çok daha güçlü bir sporcu olabilirsiniz. Yazının başında da söylediğim gibi, zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Herkese bol ağırlıklı antrenmanlar...

Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Yorumlar