Ana içeriğe atla

Enerji Barı Nedir?

yulaflı enerji bar

Enerji bar, yapı itibari ile cezeryeyi andıran ve sporcuların çoğunlukla pratik olduğu için kullandığı bir enerji kaynadığıdır. Enerji yaptığımız her harekette ihtiyaç duyduğumuz ve vücudumuzun yakıtı olan bir maddedir. Vücut geliştirme sporu başta olmak üzere bir çok spor dalında yapılan antrenmanlar sonucu vücutta fazladan enerji ihtiyacı açığa çıkarır. Eğer yapacağınız antrenman öncesinde ihtiyacınız olan enerjiyi almamışsanız kötü bir antrenman günü geçirebilirsiniz. Bu gibi durumlar için supplement firmaları kolay taşınabilir, sağlıklı ve enerji dolu bir besin takviyesi geliştirmişler.

Enerji barını yüksek enerji içerdiğini iddia eden çikolatalar ve içi şeker dolu gofretler ile karıştırmayın. O tip besinler vücuda enerji ile birlikte bir çok zararlı maddeyi de sokar. Bu tip gıdaları tüketmek bir adım ileri üç adım geri atmak gibidir. Faydasından çok zararını görürsünüz.

Ne İşe Yarar? : Antrenman sırasında fazladan açığa çıkan enerji ihtiyacını en lezzetli yoldan karşılamanızı ve daha verimli bir antrenman yapabilmenizi sağlar.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Tek antrenman için bir adet enerji bar yeterli olacaktır. Ancak daha öncesinde beslenmenizi çok iyi yapmamışsanız ve tek barın yetersiz kalacağını düşünüyorsanız miktarı iki bara çıkarabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenmandan hemen önce veya antrenman sırasında kullanılabilir.

Enerji Bar Fiyatları : Tek barın fiyatı markaya göre 5 ile 10 lira arasında değişebilmektedir. 40'lı ve 45'li paketleri de bulunmaktadır. Onların da fiyatı 120 lira civarındadır. Bu şekilde satın alırsanız tane fiyatı 3 liralara çekebilirsiniz

Eğer ben bu kadar para veremem diyorsanız Ev Yapımı Enerji Bar Tarifi yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Editör Yorumu : "Besin takviyeleri adı üstünde takviyedir. Besin değildir. İyi bir beslenme programı uygulamadan besin takviyesi kullanmanın hiç bir anlamı yoktur."

Yorumlar