Ana içeriğe atla

İzometrik Kasılma Tekniği

karın kası egzersizi

Hepimiz spor salonlarındaki ayna karşısında sanki podyumdaymış gibi kendini kasan ve pozlar veren vücutcular görmüşüzdür. Bu kişilerin aşırı egolu olduğunu ve kaslarıyla hava attığını düşünebilirsiniz. Bazıları hava atmak için yapsa da bu şekilde poz veren arkadaşlar aslında izometrik kasılma tekniğini uyguluyor olabilir. Bu nedenle o kişileri yargılamadan önce iki kere düşünün derim?

Peki Nedir Bu İzometrik Kasılma Tekniği?

Bildiğiniz üzere kasların kasılma çeşitleri mevcuttur. Bunlardan biri de izometrik kasılmadır. İzo eşik, metrik ise uzunluk demektir. Bu kasılma çeşidinde kasın boyutunda bir değişim olmaz ve kas boyu sabit kalır. Bu sayede yaptığınız set sırasında hissettiğiniz o pump hissini ve hepimizin bağımlısı olduğu o tatlı acıyı daha fazla hissedebiliriz.

Hipertrofiyi arttıran izometrik çalışma aslında bildiğimiz ayna karşısında poz vermektir. Sağlam bir biceps antrenmanı sonunda ayna karşısında poz vermek hem sizi motive eder, hem de izometrik anlamda kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. Bir taşla iki kuş yani.

Bu tekniğin en büyük dezavantajlarından biri setler arasında dinleme süresini kısaltması ve yorucu bir hareket olmasıdır. Kaslar diğer harekete veya diğer sete hazırlanabilmek için dinlenmek zorundadır. Bu nedenle bu tekniği antrenmanın sonlarına doğru kullanmanız en uygun zaman olacaktır.

Karın kası egzersizlerinden biri olan plank hareketi de izometrik kasılmaya örnek olarak gösterilebilir. İzometrik kasılma tekniğini antrenmanlarınızda uygulamanız kas gelişimi ve hipertrofi için olumlu sonuçlar verecektir.

Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Yorumlar