Ana içeriğe atla

Probiyotik Nedir?

probiyotik hangi besinlerde bulunur
Probiyotikler sindirim sistemini korumaya fayda sağlayan yaşayan mikro organizmalardır. Vücutta yeterli miktarda olması sağlık açısından yararlıdır. Protein bakımından zengin besinler tüketmek ve buna yönelik bir beslenme programı hazırlamak bağırsaklar için fazladan probiyotik ihtiyacına neden olur. Bu ihtiyacın karşılanmaması durumunda kabızlık gibi bir takım bağırsak problemlerine neden olabilir.

Probiyotik içeren besinlere örnek olarak probiyotik yoğurt, probiyotik kefir ve turşu çeşitleri gösterilebilir. Besin yolu ile karşılanamayan probiyotik ihtiyacı için ise besin taviyesi mağazalarından ve eczanelerden temin edebileceğiniz probiyotikleri kullanabilirsiniz.

Neden Probiyotik Kullanmalıyız? : Vücut geliştirme sporcuları kas gelişimi için normal bir insandan çok daha fazla besin tüketir ve bu durum sindirim sistemi açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir. Probiyotik kullanımı bu gibi sorunlara karşı sizi korumaya yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır? : Kapsül şeklinde olduğundan herhangi bir karışıma gerek duymaksızın yutularak kullanılabilir.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Satıcılar günde 2 kapsül kullanmanın yeterli olacağı kanaatinde. Ancak ben yeni başlayan ve ilk defa probiyotik kullanacak kişilere günde 1 kapsül kullanmalarını tavsiye ediyorum. Yine de tercih sizin.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Probiyotik kullanımı için en uygun zaman yemek yediğiniz zamandır.

Probiyotik Fiyatları :  35 ile 45 lira arasında değişebilmektedir. Kapsül başı fiyatı 1 liraya denk gelmektedir. Tek serviste iki kapsül kullanırsanız maliyetiniz 2 lira civarında olacaktır.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Probiyotik satın almak yerine probiyotik içeren besinleri satın almak kulağa daha mantıklı geliyor. Ancak yine de tercih sizin."

Yorumlar