Ana içeriğe atla

Cilde İyi Gelen Besinler

cilt bakımı

Cilt vücudun dış görünüşü açısından oldukça önemlidir. Özellikle kaslı bir vücudunuz var ise cilt bakımı daha da önemli bir hal alır. Çünkü kötü ve sağlıksız görünen bir cilt yaptığınız kasların size yakışmamasını sağlar. Aynı lekeli bir kıyafetin üzerinize yakışmadığı gibi. İyi haber şu ki bu ikisini de sadece sağlıklı beslenerek ve tükettiğiniz besinlerin ne işe yaradığını bilerek geliştirebilir ve güzelleştirebilirsiniz. İşte cilde iyi gelen besinler;

Cilt İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Havuç : Cilt ve göz sağlığı için önemli vitaminleri içerisinde bulunduran, A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç cildin daha iyi ve sağlıklı bir görünüme kavuşması için kullanılabilir. Bir çok kozmetik ürününün içindekiler bölümünde “retinol” içeriğini görebilirsiniz.

Domates : Domates antioksidan görevi görerek cildi yaşlanma belirtilerine, yaşlılık lekelerine ve kırışıklıklara karşı korur. Aynı zamanda cildi, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmasına yardımcı olur.

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler cilde ve vücuda faydalı demir içerir. Demir dolaylı yoldan cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Çünkü demir eksikliği anemiye, anemi ise kandaki oksijen miktarının düşmesine neden olur. Kanda yeteri kadar oksijen bulunmaması tüm diğer organlar gibi cilt sağlığını da yakından etkiler. Eğer cilt hücrelerine yeteri kadar oksijen ulaşamaz ise cildin kendini yenileme yeteneği zayıflar, kırışıklıklar derinleşir ve cilt daha solgun görünür.

Yaban Mersini : Çilek, böğürtlen, ahududu ve yaban mersini C vitamini bakımından oldukça zengindir ve cildin elastikiyetini sağlayan kolajenin üretilmesine yardımcı olur.

Balık : Somon, tuna gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 3 yağ asidinin cilde faydası ise özellikle alerjik reaksiyonlar nedeniyle tahriş olan cildin kendi kendini iyileştirme sürecini kısaltmasından ileri gelmektedir. Haftada en az bir gün deniz mahsülü ürünlerini tüketmenizi tavsiye ederiz.

Ceviz ve Badem : Sağlıklı cilt hücreleri, cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesi için gereklidir. Ceviz ve badem gibi yemişler içerdikleri yağ asitleri ile hücre yapısının korunmasına yardımcı olur.

Yumurta : İçeriğindeki yüksek protein ve amino asit ile dokuların yenilenmesinde yardımcı olan yumurta aynı zamanda içindeki selenyum ile cilt kanserine karşı koruma sağlar. Bunların yanı sıra yumurta içinde bulunan A vitamini ise cilt hücrelerini güçlendirerek ben ve cilt lekeleri oluşumunu engeller. Aynı zamanda yumurta kas gelişimi için de oldukça önemli bir besin öğesidir.

Su : Su cildi nemlendirerek esnekliğini korur, kırışıklıkları önler ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Tavsiyelerimiz : Sağlıklı bir insanın günde 2 litreye yakın su tüketmesi gerekmektedir. Su yerine kullandığınız diğer sıvılar (çay, meyve suyu vb.) hiçbir zaman suyun yerini tutmamaktadır.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Hastalığınızın veya rahatsızlığınızın sebepleri farklı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar