Ana içeriğe atla

Liposakşın Nedir?

bölgesel yağ aldırma

Liposakşın vücuttaki yağların belirli bir bölgesini ameliyat yardımı ile alma işlemidir. Bu karın, bacak veya herhangi bir bölge olabilir. Genellikle diyet ve zayıflama yöntemleri uygulanmasına rağmen vücuttan atılamayan yağlara uygulanan bir yöntemdir. Mümkün olmayan bölgesel yağ yakımının tıp dünyasında mümkün kılınması durumu olarak da nitelendirilebilir. Ancak günümüzde keyfe keder uygulanmaya başlanmış ve kadınlar arasında kolay olmasından dolayı oldukça popüler bir hal almıştır.

Liposakşın Nasıl Yapılır?

Küçük alanlarda lokal anestezi ile büyük alanlarda ise gelen anestezi uygulanır. Kaba bir tabir ile vücuttan kan alır gibi yağlarınızı alırlar. Liposakşın uygulandıktan sonra vücutta ödem ve şişkinliklerden dolayı sanki hiç bir şey değişmemiş hissine kapılabilirsiniz. Ancak bunlar geçicidir ve liposakşının asıl etkisini bu süreci atlattıktan sonra görürsünüz.

Liposakşın Fiyatları

Yapılan bölgeye ve yağ miktarınıza göre fiyatlar farklılık gösterebilir. Ancak genel bir fikir edinmek için Liposakşın ameliyatı fiyatlarının 2017 yılı itibari ile 3.000 tl ve 15.000 tl arasında olduğunu söylemek mümkündür. Alınacak yağ miktarı ne kadar fazla ve uygulanacak yüzey ne kadar geniş ise fiyatlar da ona göre artmaktadır.

Liposakşın Tehlikeli Mi?

Bu işten parasını kazanan birine sorarsanız size tehlikesinin olmadığını söyleyecektir. Ben bu işten pek anlamam. Ama bana soracak olursanız bence son derece zararlı bir durumdur. Vücuttaki yağın bir varoluş amacı vardır. Siz düzgün beslenmediğiniz ve spor yapmadığınız sürece liposakşın ile yağlarınızdan kurtulsanız dahi yine yağlanırsınız. Ayrıca bu tip bir ameliyatla alınan yağlar ne kadar doğal görünür, tartışmaya açık bir konu.

Liposakşın kilo vermek amacı ile değil, estetik anlamda daha iyi görünmek için yapılan bir operasyondur. Bu gibi şeylere para ve zaman bağlamak yerine hem sağlığınız için hem de yağsız bir vücuda kavuşmak için kardio antrenmanları yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Yorumlar