Ana içeriğe atla

Protein Bar Nedir?

protein bar vücut geliştirme

Protein bar vücut geliştirme sporcularının pratik bir şekilde artan protein ihtiyaçlarını karşılamaları için üretilmiş bir üründür. Özellikle günlük protein ihtiyacımızı karşılamakta zorlandığımız durumlarda protein bar kullanımı kas gelişimi olumlu yönde etkileyecektir. Pratik bir besin olması ise onu antrenman sırasında kolaylıkla tüketilebilir ve popüler bir besin olmasını sağlamıştır.

Protein bar kardeşi enerji bar ile aynı görüntüye ve yapıya sahip olsa da saf protein içermesi ve protein oranının daha yüksek olması nedeniyle enerji bardan çok daha farklı bir üründür.

Ne İşe Yarar? : Antrenman zamanında veya ara öğünlerde artan protein ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olur.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Günde tek bar kullanmak yeterli olacaktır. Yetersiz kalacağını ve daha fazlasını istiyorsanız miktarı ikiye çıkarabilirsiniz.

Not : Yine de günde bir barı geçmemenizi ve besin takviyelerine bağımlı bir beslenme programı uygulamamanızı tavsiye ederim.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenmandan önce, antrenman sırasında, antrenman sonrasında veya günün herhangi bir zamanında ara öğün olarak kullanabilirsiniz.

Protein Bar Fiyatları : Tek bar fiyatı 6 ila 10 lira civarındadır. Toplu alımlarda ortalama maliyeti 4-5 liralara kadar çekebilirsiniz.

Ben para veremem evde kendi imkanlarımla da yaparım diyorsanız Protein Bar Tarifi yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Editör Yorumu : "Protein bar yüksek kalori içerdiğinden özellikle diyet programı uygulayan kişiler tarafından kullanılması yararlı olmayacaktır."

Yorumlar