Ana içeriğe atla

Dikkat Eksikliğine İyi Gelen Besinler

tükenmişlik sendromu

Gün boyunca çalışan ve yorulan vücudumuz bazen durup biraz dinlenmeye ihtiyaç duyabilir. Eğer vücudunuzu yeteri kadar dinlendirmezseniz o gereken süreyi gün içerisinde sizden alır. Bu da halsizlik, durgunluk ve dikkatsizlik olarak kendini belli eder. Ancak yeteri kadar dinlenmenize rağmen halen dikkat eksikliğiniz var ise sebebi aşağıdaki besinleri tüketmemeniz olabilir. İşte dikkat eksikliğine iyi gelen besinler;

Dikkat Eksikliği İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Balık : Alabalık, ton balığı, pisi balığı, dil balığı ve sardalye gibi yağlı balıklar Omega 3 ve çinko bakımından oldukça zengindir. Balığın içerisindeki çinko, beynin nöron üretmesine yarımcı olur. Omega 3 ise beynin normal fonksiyonunda çalışmasını destekler. Düzenli olarak haftada en az bir gün deniz mahsülü yiyecekler yemenizi tavsiye ederim.

Not : Balığın yanı sıra kabak çekirdeği, az yağlı dana eti, susam ve tahinde çinko bakımından oldukça zengin besinlerdir.

Sebzeler ve Meyveler : Sağlıklı bir beslenme programında başı çeken sebze ve meyveler, vücuttaki  vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanan dikkat eksikliği ve kronik yorgunluk tedavisine yardımcı olabilir.

Not : Dikkat eksikliği bulunan bireyler kola, şekerleme, tatlı ve fast food gibi hazır gıdalar yerine mineral ve vitamin bakımından zengin, yüksek besin değerleri bulunan sebzeleri tüketmesi dikkat eksikliğinin giderilmesine vücudun sağlıklı olarak çalışmasında önemli rol oynar.

Tavsiyelerimiz : İçerisinde bol miktarda katkı maddesi bulunan salça, konserve yiyecekler, dondurulmuş gıdalar, dondurma, şekerleme, hazır yemekler ve fast food ürünleri insanlarda dikkat eksikliği örnek olmak üzere bir çok soruna sebebiyet verebilir. Bu nedenle bu tip besinlerden mümkün olduğunca uzak durun.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Hastalığınızın veya rahatsızlığınızın sebepleri farklı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar