Ana içeriğe atla

Hugh Jackman Kimdir?

Hugh Jackman vücudu

1968 doğumlu İngiliz kökenli oyuncu ve yapımcıdır. Avustralya Sidney şehrinde dünyaya gelmiştir. Ailenin en küçük çocuğudur. Annesinin onu küçük yaşta bırakıp gitmesi onun için oldukça trajik bir durum olmuştur ve bunun etkisini çok ağır atlatmıştır. Sydney Teknoloji Üniversitesi'nde Gazetecilik bölümünü bitiren Hugh Jackman, bölümdeki zorunlu oyunculuk dersleri sırasında rol yeteneğini geliştirmiş ve bu konuda yeteneğinin farkına varmıştır.

Bu sıralarda bir akrabasından ona miras kalan paranın bir kısmını oyunculuk eğitimlerine harcamış. Daha sonralarında eğitimini tamamlayan Hugh Jackman, Seed Productions adında bir şirket kurmuştur. Bununla birlikte oyunculuğa da devam etmiş. Filmlerin hem yapımcılığını hem de oyunculuğunu üstlenmiş.

Hugh Jackman evli ve iki çocuk babasıdır. Sörf yapmaktan, gitar ve piyano çalmaktan oldukça keyif almakta. Aynı zamanda ağırlık antrenmanları yapmaktan da oldukça keyif alıyor. Spor onun için bir yaşam biçimi.

Oyunculuk kariyerindeki asıl çıkışını yapan ve onun Wolverine olarak tanınmasını sağlayan film X-Men serisidir.  Böyle bir rolde oynayabilmek için kaslı ve düşük yağ oranına sahip olmanız gerekir. Yaptığı bir röportajda Hugh Jackman X-Men filmindeki formuna ulaşmasının 12 hafta sürdüğünü belirtmiş.

Hugh Jackman'ın Oynadığı Filmlerden Birkaçı;

  • Logan
  • X-Men 
  • The Wolverine
  • Prisoners
  • Chappie
  • Sefiller
  • Çatlak Film
  • Çelik Yumruklar

wolverine karın kasıHugh Jackman 189 cm boya ve 82 kilo vücut ağırlığına sahip. Oynayacağı rollere göre yağ oranını ve kilosunu değiştiriyor. Hatta bunu yapabilmek için film çekimleri başlamadan aylar öncesinde rolü için antrenman yapmaya ve beslenme programı uygulamaya başlıyor.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Filmlerinde oynadığı roller çoğunlukla kaslı ve estetik bir vücuda sahip olmayı gerektiren roller. Sahip olduğu vücut ise bu rollerin hakkını vermesine yeterli seviyede."

Yorumlar