Ana içeriğe atla

Kahve Yağ Yakar Mı?

fitness takımı

Günümüzde fazla kilolarından şikayetçi olan insanlar tarafından yağ yakıcı özelliğe sahip besinler oldukça popüler hale geldi. Bunlardan biri de kahvedir. Kafanızda "Kahve gerçekten yağ yakar mı?" , "Ne zaman ve ne kadar tükeymeli?", "Türk kahvesi zayıflatır mı?" ve "Aç karına mı tüketmeliyim?" gibi sorular olabilir. Bütün bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Kahve Gerçekten Yağ Yakar Mı? : Evet. Kahvenin içerisinde bulunan kafein vücutta uyarıcı bir etki yaratarak yağların yakılmasına yardımcı olur. Ancak kahvenin yağ yakıcı işlevini yerine getirebilmesi için şekersiz olması gerekmektedir. Şekerli kahve yağ yakımının gerçekleşmesini engeller.

Ne Zaman ve Ne Kadar Tüketmeliyiz? : Ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan tüketmenizi tavsiye ederiz. Yağ yakımı uğruna fazla alınan kafein vücutta istenmeyen yan etkilere sebebiyet verebilir. Her şeyin fazlası zararlıdır.

Aç Karına Kahve Yağ Yakar Mı? : Evet aç karına da kahve yağ yakar ancak kahve bir besin değildir ve kahvaltının yerini tutmaz. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı kahve ile geçiştirmek kilo vermenizi sağlamayacaktır. Çünkü vücut sabah alınmayan enerjiyi ve besinleri diğer öğünlerde misli ile alacaktır. Bu nedenle aç karına kahve tüketimini tavsiye etmiyorum.

Türk Kahvesi Zayıflatır Mı? : Türk kahvesi de diğer kahve çeşitleri gibi kafein içerir ve yağ yakımını destekleyici maddeler içerir.

Türk kahvesi ile ilgili bir çok şey söylenir. Bunlardan biri de sabahları türk kahvesi içmenin zayıflattığı yönündedir. Evet işe yarar ama bu sağlığa zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Yazıda da bahsettiğim gibi kahveyi bir öğün yerine koymak veya aç karına tüketmek (türk kahvesi de olsa) sağlığa zararlıdır.

Vücut Geliştirmeciler İçin Kahve Tüketimi : Kahve yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra vücuda enerji verici ve uyarıcı bir özelliği de vardır. Bu da onu antrenman öncesi mükemmel bir içecek haline getiriyor.

Soru - Cevap kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Akşam saatlerinde kahve tüketimi uyku problemlerine yol açabilir. Bunu bilerek kahve tüketmeniz ve eğer uyumanız gerekiyorsa uyku saatinizden 3-4 saat önce kahve tüketmemiş olmaya özen gösterin.

Yorumlar