Ana içeriğe atla

Yeşil Çay Zayıflatır Mı?

yeşil çay ile kilo vermek

Ülkemizde çay gündelik hayatta sıkça tüketilen bir içecek haline geldi. Ağırlıklı olarak siyah çay tüketilse de yeşil çay gibi diğer çay çeşitleri de oldukça rağbet görmekte. Yeşil çayın tüketilmesindeki en büyük etkenlerden biri de zayıflatıcı bir özelliğinin olduğu görüşü. Yeşil çayın siyah çaya oranlara çok daha fazla antioksidan özelliği vardır. Tip 2 diyabete ve kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı hızlandırıcı bir özelliği vardır. Peki yeşil çay zayıflatır mı?

Evet, yeşil çay zayıflamanıza yardımcı olur. Artan metabolizma hızı ile birlikte çok daha fazla yağ yakabilirsiniz. Bunu iyi bir beslenme programı ve spor ile birleştirirseniz etkisi çok daha fazla olur.

Ancak şunu unutmamakta fayda var; "Nasıl olsa yeşil çay içiyorum, metabolizmam hızlandı, istediğimi yiyebilirim" gibi bir düşünceye kapılmayın sakın. Beslenmenize özen göstermezseniz ve sağlıksız bir şekilde beslenirseniz yeşil çay kazanına da düşseniz zayıflayamazsınız.

Günde kaç bardak yeşil çay tüketmeli diye soranlar için günde 3 fincan yeşil çay tüketmeniz sağlıklı bir şekilde metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermeniz için yeterli olacaktır. Yeşil çayın içerisinde bir kaç damla limon sıkarsanız hem tadı hem etkisi daha iyi olacaktır. Hızlı bir şekilde kilo verme sevdası yüzünden gün içerisinde aşırı miktarda yeşil çay tüketimi sağlığınızı tehlikeye sokar.

Emziren Anneler Yeşil Çay İçebilir Mi? : Bu konuda yapılan araştırmalar yeterli olmadığından şahsi fikrim olarak riske atmamanızı ve emzirme dönemi boyunca az veya hiç tüketmemenizi tavsiye ederim.

Yeşil Çay Tansiyonu Düşürür Mü? : Hayır yeşil çay tansiyonu düşürmez. Hatta aşırı kullanımda tansiyonu yükseltici bir etkisi vardır. Bu nedenle özellikle yüksek tansiyon rahatsızlığı olanların yeşil çay tüketmemesini tavsiye ederim.

Şeker Hastaları Yeşil Çay İçebilir Mi? : İçerisinde şeker katmadıkları sürece elbette şeker hastaları gönül rahatlığı ile yeşil çay tüketebilir.

Bu yazıdan sonra Çayı Şekersiz İçmek adlı bilgilendirici yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Buzlu Soğuk Yeşil Çay Zayıflatır Mı? : Eğer evde kendiniz yapıyorsanız evet soğuk yeşil çay ile kilo vermek mümkün. Ancak marketlerde satılan kutu soğuk yeşil çaylar yüksek oranda şeker içerir. Besin değerlerine bakarsanız şeker miktarını görürsünüz. Bu ürünleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Yorumlar