Ana içeriğe atla

Şaşırtma Tekniği Nedir?

vücut geliştirme teknikleri

Uzun bir tatil sonrasında antrenmanlara kaldığınız yerden devam ettiğiniz zaman kaslarınızın hamlaşığına şahit olmuşsunuzdur. Ancak bir kaç güne kaslarınız antrenman programınıza alışır ve hamlık ortadan kalkar. Bu durum kasların çalışma mantığı ile alakalıdır. Kaslar rutin olarak yapılan şeylere hemen alışır. Tatil sonrası antrenmanlara devam ettiğiniz zaman da kaslarınız hemen rutin antrenman programına alışacaktır.

Bizim kas gelişimimizi baltalayan şeyde budur aslında. Kaslar antrenman programına hemen alışır ve gelişim yavaşlar, hatta durur. Bu nedenle yaptığımız her antrenman bir diğerinden farklı olmalı ve kaslarınızı şaşırtmalısınız

"Her hafta antrenman programı mı değiştireceğiz?" dediğinizi duyar gibiyim. Tabii ki de hayır.

Her antrenmanın diğerinden farklı olması için programı değiştirmeye gerek yok. Kullandığınız ağırlıkları, hareketlerin sırasını, set sayılarını ve tekrar sayılarını değiştirerek benzersiz bir antrenman yapabilirsiniz. Bu şekilde kaslarınızı şaşırtmış olursunuz. Kaslar şaşırmayı sever. Bu şekilde kaslarınızı daha iyi bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Şaşırtma tekniğini diğer antrenman teknikleri ile birlikte uygularsanız etkisi çok daha fazla olur. Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Yorumlar