Ana içeriğe atla

Balık Yağı (Omega 3) Nedir?

fitness takımı

Omega 3 yağları vücut için oldukça gerekli olan fakat vücudun üretemediği bir yağ asidi çeşididir. Beyin ve kalp sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için düzenli aralıklar ile omega 3 bakımından zengin olan balık çeşitlerini tüketmenizi tavsiye ederim. Bu sayede sağlıklı bir vücuda sahip olarak kas gelişimi için ihtiyacınız olan platformu hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan omega 3'ü karşılayamadığınız durumlarda kapsül şeklinde satılan balık yağlarını kullanabilirsiniz.

Vücuttaki omaga 3 eksikliği kalp sorunlarına, zihinsel performans düşüklüğüne, görme bozukluklarına ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebebiyet verebilir. Bu gibi durumları yaşamamak için beslenme programınıza omega 3 bakımından zengin besinler eklemenizi veya balık yağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Doğal Omega 3 kaynakları arasında sardalya, uskumru, somon gibi balık çeşitleri gelmektedir. Bunun yanı sıra ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerin içerisinde de omega 3 bulunmaktadır.

Ne İşe Yarar? :  Başta kalp ve beyin sağlığı olmak üzere vücudun bir çok organı için faydalı olan omega 3 yağları genel sağlığınızı da iyileştirerek sağlıklı bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır? : Kapsül şeklinde olduğundan direkt olarak yutularak kullanılabilir.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Yemeklerden sonra kullanılmasını tavsiye ederim.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Günde 1 kapsül kullanılması yeterli olacaktır.

Not :  Normal bir insanın ihtiyacı olan miktar günde 1 kapsüldür. Balık yağı yüksek kalori içerdiğinden aşırı kullanım tavsiye edilmemektedir.

Balık Yağı Fiyatları : 20 lira ile 60 lira arasında fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Porsiyon fiyatı ise yaklaşık 1 liraya tekabül etmektedir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Hızlı kas geliştirme sevdası nedeniyle ihtiyacınız olandan daha fazlasını almayın. Azı olsun, fazlası olmasın. Kas yapayım derken göz çıkartmayın"

Yorumlar