Ana içeriğe atla

Çayı Şekersiz İçmek

çayı şekersiz içmek

Çayı şekersiz içen insanlar sanki atomu parçalamış veya yaptığı bir yatırımdan milyon dolarlar kazanmışcasına bir havaya bürünürler. Ancak onlara kızmayın sakın. Çünkü her ne kadar insanlık için büyük bir adım atmasalar da, vücutları için oldukça faydalı bir şey yapıyorlar.

Çayı şekersiz içmek sağlığa yararlıdır. Kan şekerinin boş yere yükselmesine engel olur. Boş yere diyorum çünkü vücut zaten tükettiği bir çok besinde ve yemekte yeterince şeker alıyor. Bir de direkt olarak şeker içerikli besinler tüketmek (şekerli çay ve tatlı gibi) vücuda fazladan bir yük demektir.

Şekerin vücuttaki zararlarını daha iyi anlamak için vücuda girdiği anda neler yaptığını ve hangi yollardan geçtiğini bilmek gerekir. Şeker kana karıştığı zaman ilk durağı karaciğerdir. Burada şekerin bir kısımı saklanır, diğerleri ise karaciğerden atılır. Karaciğerin saklama kapasitesi bellidir, depoları doluyken daha fazla şekeri saklayamaz. Daha sonra ise vücut kanda ne kadar çok şeker var ise o kadar çok insülin salgılar.

Buraya kadar herşey güzel. Ancak yaş ilerledikçe vücut insülin hormonunu yeterince salgılayamaz hale gelir. Bu durum zamanla yağlanmaya ve kan şekerinde anormal değişimlere (diyabete) sebebiyet verir. Bu nedenle bu hassas organın bir son kullanma tarihi olduğunu bilmek ve buna göre beslenmek gerekmektedir.

Not : Şeker hastalığı direkt olarak pankreas ile alakalı bir durumdur ve bazen yeni doğmuş bebeklerde bile diyabete rastlanmaktadır.

Vücut geliştirmeciler açısından şekeri ele alacak olursak, şeker vücutta büyüme hormonunun salgılanmasını engeller. Bu da kas gelişimini durdurur. Ayrıca yağlanmaya da sebebiyet verir ki bu hiç istenmeyen bir durumdur.

Şekersiz Çay İçmeye Nasıl Alışılır? : Zamanla azaltarak bırakmak en mantıklısı olacaktır. Üç şeker atıyorsanız zamanla 2'ye ve 1'e düşürebilirsiniz. Ancak bunu yaparken zamana yaymalı ve aceleci davranmayın sakın. Şeker sigara gibidir. Alışkanlık yapar. Yokluğunu her yudumda size hissettirir. Birden bırakamazsınız.

Çayı Şekersiz İçmek Zayıflatır Mı? : Çay 0 kaloridir. Şekerin ise 1 gramı 4 kaloridir. Çayı şekersiz olarak tüketmek günlük olarak aldığınız kalori miktarını düşürür ve zayıflamanıza yardımcı olur.

Editör Yorumu : "Büyüklerimiz boşuna 3 beyazdan uzak durun dememiş bizlere. Umarım sizlerde zamanla şekeri hayatınızdan tamamen çıkartırsınız."

Yorumlar