Ana içeriğe atla

Vücuttan Su Nasıl Atılır?

ödem atmak için

Fitness ve vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişiler özellikle yaz aylarında veya yarışma dönemlerinde vücutlarının define olmasını isterler. Bunun için ise diyet programları ve kardio antrenmanları yapmaları gerekir. Ancak bunu başarmak ve parçalı bir vücuda ulaşmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Vücutta ödem adı verilen su sizin yağlı bir görüntüye sahip olmanıza sebebiyet verir. Her ne kadar görüntü olarak aynı gibi görünse de vücuttaki yağ ve ödem birbirine karıştırılmamalıdır. İkisi farklı şeylerdir ve ikisinden de kurtulmanın farklı yolları vardır.

Vücuttan su atarak daha define ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. İşte vücuttan su atımı hakkında bilmeniz gerekenler;

Tuz, Şeker ve Karbonhidratı Azaltın

Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız zaten tuz ve şeker kullanmamanız gerekiğini biliyorsunuzdur. Baklava istiyorsanız baklava yemeyin. Ancak vücuttan su atımı döneminde karbonhidratları da azaltmak gerekmektedir. Bu şekilde vücuttan maksimum su atımını gerçekleştirebilirsiniz.

Bol Bol Su İçin

Vücuttan su atmak denildiği zaman insanlarda "su tüketmemeliyim" algısı oluşabiliyor. Ancak su yaşamın kaynağıdır ve hiçbir diyet programında veya ödem atımında su tüketimini azaltmak diye bir şey söz konusu olamaz.

Not : Profesyonel yarışmalara katılan sporcuların son bir kaç günde su diyetine girmeleri bu durum ile tamamen farklıdır. Ayrıca eğer podyuma çıkmayacaksanız böyle bir işe kalkışmanın da hiç bir mantığı yoktur.

Bitki Çayı ve Kahve Tüketin

Gün içerisinde tüketeceğiniz bitki çayları ve şekersiz kahve de vücuttan ödem atmanıza yardımcı olacaktır. Şekersiz bir şekilde günde bir adet kahve veya en fazla iki tane olmak kaydı ile bitki çayı tüketebilirsiniz.

Beslenmenize Bir Kaç Besin Ekleyin

Vücuttaki suyun atılmasına yardımcı olabilecek bir kaç besin mevcut. Bu besinler yardımı ile daha hızlı bir şekilde ödem atabilirsiniz.

  • Yeşil Yapraklı Sebzeler
  • Kiraz Sapı
  • Kiraz
  • Kayısı
  • Isırgan Otu
  • Probiyotik Yoğurt
  • Kefir

Hamilelik Döneminde Ödem Atımı

Hamilelik döneminde kadınların vücudunda yağ ve su tutumu olabilir. Bunun önlemek için yukarıda bahsettiğimiz maddeler geçerlidir. Bununla birlikte yapacakları ufak yürüyüşler ve vücudu sıkmayan giysiler giymek de öde oluşumunu minimuma indirecektir. Ayrıca bu dönemde beslenmenize iki kat önem göstermelisiniz ve gazlı, şekerli ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. 

Son Sözler : Günlük hayatınızda tükettiğiniz besinlerde yapacağınız ufak değişimler vücudunuza büyük değişimler olarak yansır. Bu nedenle vücut geliştirmenin yüzde yetmişi beslenme deriz. Herkese bol sporlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

Yorumlar