Ana içeriğe atla

Vitamin Nedir?

vitaminler ne işe yarar

Vitaminler vücudun yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan ve tükettiğimiz besinlerin içerisinde bulunan oldukça faydalı bir besin maddesidir. Yapılan antrenmanlardan daha iyi verim alabilmek ve sağlıklı bir şekilde kas geliştirmek için proteine ihtiyaç duyduğumuz kadar vitaminlere de ihtiyaç duyarız.

Vitamin eksikliğinin vücutta fonksiyon bozukluklarına ve bir takım rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu durumda kas gelişiminizi ve yaşamsal fonksiyonlarınızı tehlikeye sokar. Bu nedenle yapılan antrenmanları iyi bir beslenme programı ile desteklemeniz ve gerektiği durumlarda vitamin besin takviyelerini kullanmanız gerekir.

Ne İşe Yarar? : Antrenmandan sonra fazladan proteine ve karbonhidrata ihtiyaç duyduğumuz gibi vitaminlere de ihtiyaç duyarız. Bu ihtiyacı besin yolu ile karşılayamadığımız durumlarda vitamin supplementlerini kullanabiliriz.

Nasıl Kullanılır? : Hap şeklinde olduğu için direkt olarak yutularak kullanılabilir.

Ne Kadar Kullanılmalı? : 1 tablet veya hap kadar kullanılması yeterlidir. Zamanla toplam kas kütleniz arttıkça ihtiyacınız olan vitamin miktarı da artabilir. Bu gibi bir durumda günlük kullanım miktarını 2 tablete veya hapa çıkarabilirsiniz.

Not : İhtiyacınız olan vitaminden fazlasını almanızı tavsiye etmiyoruz.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Sabah kahvaltısında kullanılabilir.

Vitamin Fiyatları : Fiyatları içerisinde bulunan miktara ve markaya bağlı olarak 35 ile 85 lira arasında değişebilmektedir. Ortalama servis başı maliyeti ise 1 liraya tekabül etmektedir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Hızlı kas geliştirme sevdası nedeniyle ihtiyacınız olandan daha fazlasını almayın. Azı olsun, fazlası olmasın. Kas yapayım derken göz çıkartmayın"

Yorumlar