Ana içeriğe atla

Sarımsağın Faydaları

sarımsak taneleri

Halk arasında doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsak içerdiği besin maddeleri sayesinde vücuda oldukça faydalıdır. Ülkemizde başta Kastamonu olmak üzere çeşitli illerde yetiştirilmektedir. Acımsı bir tadı olan sarımsak sos yapımında ve yemeklerde ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyu özelliği ile sıkça tüketilen bir besindir.

Kalp Sağlığı : Yapılan araştırmalar sonucunda sarımsağın içerisinde bulunan yağın kalp krizi riskini azalttığı saptanmıştır. Bununla birlikte sarımsak kalp sağlığının da iyileşmesine yardımcı olur.

Kanser : İçerdiği antioksidanlar ve diğer besin maddeleri sayesinde vücutta bulunan zararlı maddelerin büyümesini engelleyerek kansere yakalanma riskinizi düşürür. Akciğer kanseri, prostat kanseri ve beyin kanseri başta olmak üzere bir çok kanser çeşidinin oluşumunu engeller. Beyinde tümör oluşumunun da önüne geçer.

Antibiyotik : Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak enfeksiyon oluşumunu engellemek ve hastalığa yakalanma riskini düşürmek için sıkça kullanılan bir besin öğesi haline gelmiştir. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar için sarımsak tüketmek oldukça yararlı olacaktır.

Karaciğer : Özellikle alkol tüketen kişilerin karaciğerinde oluşan hasarların etkilerini azaltmak ve karaciğer sağlığınızın iyileşmesi için sarımsak tüketebilirsiniz.

Kolesterol ve Kan Basıncı : Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda sarımsağın içerisinde bulunan bazı maddelerin kan basıncını dengelediği ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte yüksek kolesterolün ve hipertansiyonun da etkilerini azaltan sarımsak, özellikle bu rahatsızlıkları yaşayan kişiler başta olmak üzere bir çok insan için oldukça faydalı bir besin olmayı başarmıştır. Mutfağımızdan eksik etmemek lazım.

Kemik : İçerisinde bulunan B6 ve C vitaminleri, çinko ve manganez sayesinde vücutta kalsiyum emilimini hızlandırarak güçlü kemiklere sahip olmanızı sağlar. Özellikle rahimdeki bebeklerin kemik gelişimini ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için hamile kadınları sarımsak tüketmesi oldukça önemlidir.

Sarımsağın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 33 gr
Protein : 0,6 gr
Yağ : 0,5 gr
Kalori : 149 kcal

Sarımsak Hakkında Merak Ettikleriniz

Sarımsak Yutmak Ağız Kokusu Yapar Mı? : Bütün olarak yutulan sarımsak normal tüketime göre çok daha az ağız kokusuna neden olur.

Sarımsaklı Su Zayıflatır Mı? : Zayıflamak için bu tarz karışımlar etkili olmaz. Spor ve dengeli beslenme şarttır.

Sarımsağın Saça Faydaları : İçerisindeki kreatin bileşenleri sayesinde sarımsak saçın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlayarak saç dökülmesinin önüne geçer. Düzenli olarak sarımsak yemek saç sağlığınızı daha iyi bir konuma gelmesine yardımcı olur.

Sarımsak Diş Ağrısına İyi Gelir Mi? : Sarımsak çiğnemenin diş ağrısını geçirdiği halk arasında yaygın bir bilgidir. Büyüklerimiz doğru biliyor, sarımsak çiğnemek diş ağrısını alır. Ancak bu geçici bir çözümdür ve en kısa zamanda bir diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar