Ana içeriğe atla

Tolga Murat Balıkçı Kimdir?

vücut geliştirme engelli

1981 doğumlu şampiyon bir vücut geliştirmecidir. 4 kez dünya şampiyonluğu, bir kez de avrupa şampiyonluğu bulunmaktadır. 17'li yaşlarında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucunda sol bacağını kaybetmiştir. Daha sonrasında ise kaybettiklerine üzülmek yerine var olanı geliştirmeyi tercih eden Balıkçı, vücut geliştirmeye başlayarak katıldığı yarışmalarında şampiyon olmayı başarmıştır.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mevun olan Tolga Murat Balıkçı'ın vücut geliştirme yarışmalarından elde ettiği dereceler ise şöyle;

  • 2009 Estonya - Tallin şehrinde Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu
  • 2010'da Litvanya - Kaunas şehrinde Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonu
  • 2010 Slovakya'da Mr. Universe Kainat Şampiyonu
  • 2010 Antalya Kemer'de Dünya Tekerlekli Sandalye Vücut Geliştirme Şampiyonu
  • 2012 Macaristan - Budapeşte IFBB Dünya Masterler Ve Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonu

tekerlekli sandalye vücut geliştrimeBu başarıların yanı sıra 2013 yılında ağırlık kaldırmada Guinness Rekorlar Kitabına girdi. İzmir'de düzenlenen Şampiyonlar Geçidi programında Tolga Murat Balıkçı'ya "Muhteşem Engelli" ünvanı verildi. Bir çok televizyon programına konuk ve yarışmacı olarak katıldı. Tüm Türkiye tarafından tanınan ve sevilen bir isim haline gelmeyi başardı.

İzmir Foça'da yaşamını sürdüren Tolga Murat Balıkçı kendisine ait isminin ilk harflerinden oluşan Tomuba Sport Center adıdaki spor salonunu işletiyor.

Antrenmanlarında oldukça ağır kilolar kaldırmaktan çekinmiyor. Zaten rekorları da ortada. Protez bacak ile bir çoğumuzun kaldırmaya cesaret bile edemeyeceği ağırlıklar kaldırıyor.

Kendisi ile yapılan bir röpotajda; "Gidene üzülmek yerine, var olanı güçlendirmek istedim. Günde 10 saat çalıştım. Her gün 10 yumurta beyazı, 2 sarısı, 1 kilo 600 gr. et ve 20 gr. haşlanmış pirinçle yedim. Başarımı, 9 milyon engelliye hediye ediyorum." demiştir. Beslenme programı ile ilgili kafanıza bir şeyler canlanmıştır umarım.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Kaybettiklerine üzülüp karalar bağlamak yerine var olanı güçlendirmeyi seçmek ve bir çok insanın yapamadığını yapmak, muazzam bir azim ve sabır gerektirir. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum. Hayata bu bakış açısıyla yaklaşan insanlar sadece vücut geliştirmede değil, hayatın bir çok alanında da başarılı olur."

Yorumlar