Ana içeriğe atla

Sütün Faydaları

organik süt

Vücut geliştirme sporcularının bir numaralı içeceği olan süt, kalsiyum, fosfor, potasyum, protein, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Kemik ve kas gelişimine destek olur. Büyüme çağındaki çocukların düzenli olarak süt tüketmesi vücut gelişimleri açısından oldukça önemlidir. Yatmadan önce 1 bardak süt tüketmenizi tavsiye ederim.

Kas Gelişimi : Süt içerisinde bulunan protein sayesinde antrenman sırasında oluşan mikroyırtıkların iyileşmesine ve kas gelişimine destek olur. Aynı zamanda sütün içerisine protein tozu, muz, yulaf vb besinler katarak sütün besin değerlerini arttırabilir ve kas gelişimini maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Diş Sağlığı : Sütün içerisinde bulunan fosfor ve kalsiyum dişlerin sağlığı ve çürüklerin önlenmesine yardımcı olur.

Kan Basıncı : Vücuda potasyum alımı kan basıncının düşmesinde oldukça etkilidir. Sütün içerisinde bulunan potasyum kan basıncınızı dengeleyerek tansiyonun etkilerini en aza indirir.

Obezite : Orta ve düşük yağ oranı içeren sütlerin tüketimi kilo kontrolüne destek olarak aşırı kilo alma ve obezite gibi sorunlarla savaşmaya yardımcı olur.

Kemik Sağlığı : Süt denince kalsiyum, kalsiyum denince de akla kemik gelişimi gelir. Süt doğal bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Kemiklerin gelişimi ve sağlığı için oldukça faydalı bir besindir. Bir bardak süt günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 30'luk bir kısmını karşılamaktadır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların süt tüketmesi kemik gelişimi için faydalı olacaktır.

Diyabet : Düşük yağ oranı içeren sütlerin düzenli tüketimi diyabete yakalanma riskinizi azaltır. İçerisinde bulunan besin öğeleri kan şekerinizi dengelemenize yardımcı olur.

Kanser : Sütün meme kanserine karşı koruyucu bir etkisi vardır. Düzenli süt tüketimi ile meme kanserine yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Bağırsak : Yağ oranı düşük süt tüketimi kabızlık ve ishal gibi problemleri en aza indirir. Bağırsaklarınızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Sütün Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 5 gr
Protein : 3 gr
Yağ : 3 gr
Kalori : 60 kcal

Süt Hakkında Merak Ettikleriniz

Sütün Cilde Faydaları : Pürüzsüz ve sağlıklı görünen bir cilt için amino asitlere ve antioksidanlara ihtiyaç vardır. Süt içerisindeki besin değerleri sayesinde cilt sağlığınızı iyileştirir.

Sütün Cinselliğe Faydaları : Libido arttırıcı bir özelliğe sahip olan süt, cinsel arzuyu tetkikler.

Süt Mideye İyi Gelir Mi? : Mide rahatsızlıklarını yatıştırmak için süt tüketimi sakıncalıdır. Durumu daha da kötüye götürebilir. Bu nedenle reflü ve ülser rahatsızlığı yaşayan kişilerin süt tüketirken çok daha dikkatli olmaları gerekir.

Süt Boy Uzatır Mı? : Süt boy uzatmaz. Süt boyun uzamasına destek olur. Gelişim çağındaki çocukların süt tüketimi daha sağlıklı bir şekilde boylarının uzamasını sağlar. Ancak yetişkin ve kemik gelişimini tamamlamış bireylerde süt boyu uzatmaz.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar