Ana içeriğe atla

Solaryum Nedir?

fitness takımı

Bronz bir ten özellikle yaz ayları yaklaştığı zaman oldukça popüler bir hale gelir. Ancak kendisine bronz tenin yakıştığını düşünen insanlar yazın gelmesini beklemek yerine çeşitli bronzlaşma yöntemlerine başvurur. Bu yollardan biri de solaryumdur. Solaryum makinesi adı verilen bir alette yatmak suretiyle vücuda vurulan ışınlar sayesinde kışın bile bronz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Özellikle vücut geliştirme gibi bir spor ile uğraşıyorsanız kaslarınızın daha belirgin ve güzel görünmesi amacı ile solaryuma gidebilirsiniz.

Solaryumun bir başka tercih edilme sebebi de cilt üzerindeki leke ve benlerin görünümünü azaltmaktır. Bronz tende cildinizdeki leke ve pürüzler daha az görünür.

Solaryum merkezlerinde özel bir cihaz ile uygulanan bu yöntem, cilde ultraviyole ışınlarının ulaşması ile uygulanmaktadır. Uygulamadan önce cilt yapınıza ve gittiğiniz yerin kalitesine bağlı olarak çeşitli kremler uygulanabilir. Bu daha sağlıklı bir bronzlaşma için şarttır.

Solaryumun Faydaları ve Avantajları : Güneşte bronzlaşmak başta beyaz tenli insanlar olmak üzere bir çok insan için risk teşkil eder. Yanlış bir uygulamada cilt yanıkları oluşabilir. Ayrıca istediğiniz miktarda bronzluğu güneşin alnında ayarlamak çok zordur. Ya çok bronzlaşırsınız ya da az. Ancak solaryumda istediğiniz kadar bronzlaşmak mümkün. İşini bilen uzmanlar gözetiminde bu iş için yapılmış bir cihaz kullanırsınız. Ayrıca yazı beklemenize de gerek yok.

Ne Kadar Bronzlaşacağım? : Bu sizin isteğinize ve cilt renginize göre ayarlanabilir. Yani tercih sizin. Belli bir kalıp yok. Ayarlanabilir. Bu durum da solaryumun yaygınlaşmasındaki en büyük etkenlerden biridir. İstediğiniz kadar bronzlaşabilirsiniz.

Solaryum Ne Kadar Sürer? : İstediğiniz bronzluk derecesi ve cilt tipinize göre değişir. Seanslar şeklinde gerçekleşir. İlk seans 8-10 dakikayı geçmez. Diğer seanslar ise maksimum 15-20 dakika arasında olur. Toplamda 5-7 seansta istediğiniz görünüme kavuşursunuz.

Not : Aynı gün içerisinde iki kez solaryuma girilemez. Seansların amacı minimum acı ile bronzluk sağlamaktır. Bu nedenle istediğiniz bronzluğa ulaşmanız bir kaç haftayı bulabilir.

Solaryum Zararlı Mı? : Gözlerde katarak oluşumuna ve ciltte yanıkların oluşmasına neden olabilir. Bunların önüne geçmek için alınan yöntemler kimi zaman işe yaramayabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalı ve her ihtimale karşı çok sık solaryuma gidilmemeli. Kurallara uyulduğu sürece solaryumun bilinen bir zararı yoktur.

Solaryumun Güneşten Farkı Var Mı? : Elbetti ki var. Solaryum cihazları filtreli olduğu için güneşte olduğu gibi (ozon tabakası delindiği için) kansorejen etkisi olan ışınlar cilde temas etmez. Bu sayede daha sağlıklı bir bronzluk sağlanır.

Solaryum Zayıflatır Mı? : Bazı insanlar vücut yağlarını tereyağına benzetiyor. Sanki ısınınca eriyormuş gibi güneş altında bekleyen insanlar var. Bu saçma bir düşüncedir. Solaryum veya güneşlenmek sizi zayıflatmaz. Ancak tabii bronz bir ten hissedilir kilonuzu azaltacaktır. Aynaya baktığınız zaman zayıflamış olduğunuz hissine kapılırsınız ancak tartıda göreceğiniz rakamda bir değişiklik olması söz konusu değildir.

Solaryum Fiyatları : Dakikası 1 ile 2 lira arası değişmektedir. Ancak solaryum kremi ve toplam seans sayısını (bronzluk derecesine göre) göz önünde bulundurursanız toplam fiyatı hesaplayabilirsiniz. Genelde 50 liradan az 200 liradan fazla tutmamaktadır.

Yazar Kafası : "Keşke kasları geliştirmek için de böyle bir alet olsa :) "

Önemli Uyarı : "Epilasyon sonrası solaryuma girilmemeli ve solaryum için güneş kremi kullanılmamalı. Solaryumun kendine özel kremlerini kullanın. Ayrıca solaryuma girmeden önce makyaj yapmayın ve sakıncalı olabilecek durumları solaryum merkezinde sormayı ihmal etmeyin."

Yorumlar