Ana içeriğe atla

Karbonhidrat Tozu Nedir?

fitness takımı

Karbonhidratlar vücudun enerji ihtiyacını karşıladığı bir numaralı besin maddesidir. Yetersiz karbonhidrat alımı vücudun enerji ihtiyacını yağlardan ve proteinlerden karşılaması anlamına gelir. Bu durumda zayıflamak isteyen kişilerin karbonhidratlar alımını azaltması mantıklı olacaktır. Ancak kilo almak, kas yapmak ve antrenmanından daha iyi verim almak isteyen kişiler için karbonhidrat tozu kullanımı oldukça mantıklı bir seçenek haline gelir.

İster kas yapmak isteyin, ister kilo vermek isteyin karbonhidratlar hayatımızın bir parçasıdır. Onları tamamen hayatımızdan çıkaramayız. Ancak sahip olduğumuz vücut ve sahip olmak istediğimiz vücut arasındaki farklar neticesinde karbonhidrat alımını arttırmamız veya azaltmamız gereken durumlar olabilir. Bu nedenle karbonhidrat tozu satın almadan önce ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.

Ne İşe Yarar? : Vücudun antrenman sırasında oluşacak ekstra enerji ihtiyacını karşılamasına ve sağlıklı bir şekilde kas geliştirmenize yardımcı olur.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Yapacağınız antrenmanın şiddetine ve süresine göre ihtiyacınız olan karbonhidrat miktarı farklılık gösterecektir. Aynı zamanda toplam kas kütleniz de miktarın değişmesinde önemli bir etkendir.

Nasıl Kullanılır? : Karbonhidrat tozunu su veya süt ile karıştırılarak hazırlayabilir ve içebilirsiniz. Daha hızlı etki etmesi açısından su ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Jel şeklinde satılanları da bulunmaktadır.

Not : Karbonhidrat tozu ve protein tozu birlikte kullanılabilir. Aynı karışımın içerisinde ikisinden de ihtiyacınız kadarını katabilir ve kullanabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenman öncesinde, antrenman esnasında ve antrenman sonrasında alınabilir.

Karbonhidrat Tozu Fiyatları : 100 ile 200 lira arasında fiyatı değişebilmektedir. Marka ve ürün cinsine göre porsiyon fiyatları ise 2 lira ile 6 lira arasında değişmektedir.

Not : Karbonhidrat tozunun bilinen bir zararı yoktur. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi ihtiyacınızdan fazla karbonhidrat tozu kullanımı vücutta yağlanmaya sebebiyet verebilir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Kilo almak isteyen kişilerin karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi ve karbonhidrat tozu kullanması mantıksızdır. Çünkü spor yapmayan bir vücuda alınan fazla karbonhidrat yağlara dönüşür ve bu da kötü bir görünüme sebebiyet verir. Sağlıklı kilo alımı spor ve doğru beslenme ile mümkündür."

Yorumlar