Ana içeriğe atla

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinler

erkek kişisel bakım

Saç dökülmesi erkekler ve kadınlar için oldukça önemli bir problem. Saç dökülmesi çoğunlukla kalıtsal nedenlerden dolayı olsa da, yetersiz beslenmeden dolayı da meydana gelebilmektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenme vücudunuzda vitamin ve mineral eksikliğine, uzun vadede saç dökülmesine ve hatta kelliğe dahi yol açabilir. Unutmayın, ne yerseniz öyle gözükürsünüz. İşte saç dökülmesine iyi gelen besinler;

Saç Dökülmesi İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Yeşil Yapraklı Sebzeler : Saç dökülmesinin sebeplerinden biri de demir eksikliğidir. Demir eksikliğine bağlı saç dökülmelerini yeşil yapraklı sebzeler tüketerek önleyebilirsiniz.

Meyveler : Meyveler antioksidan bakımından zengindir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. C vitamini vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını da korur.

Portakal, çilek, greyfurt, karpuz gibi C vitamini içeren meyveler tüketerek saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kuruyemişler : Saçlarınız uzarken E vitamine, esansiyel yağ asitlerine sülfüre ihtiyaç duyar. Tüm bular kuruyemişlerin içerisinde mevcuttur. Fındık, badem, ceviz, kabak çekirdeği, yer fıstığı gibi yemişler saçlara doğal parlaklık verir ve dökülmesini önler.

Deniz Ürünleri : Haftada en az bir kere balık tüketmek vücut sağlığı ve saç sağlığı için oldukça önemlidir. Karides, midye ve balık çeşitlerini tüketerek saç köklerinizi güçlendiren hormonları dengeleyebilirsiniz.

Fasulye : Hayvansal gıdalar yoluyla alınan protein için daha sağlıklı bir alternatif olan fasulye sağlıklı saçlar için gereken proteini sağlayabilir.

Yoğurt : Saçların uzamasını teşvik eden kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt aynı zamanda sindirime yardımcı olan iyi bakteriler içerir. Beslenme programınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

Tavuk, Hindi : Vücuda yeterli protein almak tüm vücut için önemli olduğu gibi saçlar içinde önemlidir. Tavuk ve hindi protein bakımından oldukça zengin besinlerdir. Kas gelişimde olduğu gibi saç büyümesinde de etkilidir.

Havuç : Gözlere faydası ile bilinen havuç aynı zamanda saç derisini koruyan A vitamini içerir ve saç derisini korur. Saç derisinin sağlıklı olması saçın uzaması, parlak ve dayanıklı olması açısından önemlidir.

Tavsiyelerimiz : Kullandığınız saç şampuanı, kremler ve şekillendiriciler de saç dökülmesine yol açabilir. Saç dökülmesine karşı kaliteli bir şampuan kullanımı, düzenli saç temizliği, şekillendirici kullanmamak ve düzgün beslenmek saç dökülmesini ciddi oranda azaltacaktır.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Hastalığınızın veya rahatsızlığınızın sebepleri farklı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar