Ana içeriğe atla

Greyfurtun Faydaları

dilimlenmiş greyfurt

Kırmızı portakal olarak da bilinen greyfurt folik asit, fosfor, bakır, A ve C vitamini, çinko ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Ekşi bir tadı vardır. Boyut itibari ile portakaldan biraz daha büyüktür. Çoğunlukla Adana ve Mersin illerinde yetiştirilmektedir.

Bağışıklık Sistemi : İçerisindeki C vitamini sayesinde bağışıklı sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncinizi arttırır. Özellikle soğuk kış aylarında nezne, soğuk algınlığı gibi hastalıklarının oluşumu önler.

Böbrek Taşı : Yapılan araştırmalar sonucu düzenli olarak tüketilen greyfurtun böbrek taşının vücuttan atılmasına yardımcı olduğu saptanmıştır.

Karaciğeri Temizler : Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak karaciğerin temizlenmesini sağlar.

Kanseri Önler : İçerisindeki sağlıklı besin maddeleri sayesinde başta akciğer ve prostat olmak üzere bir çok kanserin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Kötü Kolesterol : İçerisinde bulunan pektin lifleri sayesinde vücuttaki kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Felç : Portakal ve greyfurt gibi meyveler kişinin felç geçirme olasılığını düşürür. Özellikle felç riski ile karşı karşıya olan kişilerin beslenme programlarına greyfurtu eklemesini tavsiye ederim.

Sindirim Sistemi : İçerisindeki su ve lifler sayesinde başta kabızlık olmak üzere bir takım sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

Astım : İçerisindeki C vitamini sayesinde astım ile savaşmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda genel sağlığınızı da iyileştirir.

Egzama : İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde egzama gibi rahatsızlıkların etkilerini en aza indirmenize yardımcı olur.

Greyfurtun Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 9 gr
Protein : 0.5 gr
Yağ : 0.1 gr
Kalori : 50 kcal

Greyfurt Hakkında Merak Ettikleriniz

Greyfurt Zayıflatır Mı? : Gün içerisinde veya spordan önce tüketilen greyfurt vücutta yağ yakıcı etkisi görür. Bu sayede kilo vermenize yardımcı olur. Özellikle kardio egzersizi öncesi tüketilen greyfurt sizin maksimum yağ yakımına ulaşmanıza yardımcı olur.

Greyfurt Şekeri Düşürür Mü? : Bu konuda uzmanlar kesin bir yargıya varmış değil. Bir grup "greyfurt şekeri düşürür" görüşünü savunsa da başka bir grup "greyfurt şekeri yükseltir" görüşünü savunuyor. Bu nedenle diyabet hastalarının greyfurt tüketirken dikkatli olması gerekmekte.

Greyfurt Tansiyonu Dengeler Mi? : İçerisinde bulunan sağlıklı besin öğeleri sayesinde kandaki lipid ve trigliserid seviyesini olumlu yönde etkiler. Kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.

Greyfurtun Cilde Faydaları : İçerisindeki C vitamini sayesinde ciltte oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçer. Kolejen etkisi sayesinde cildi yeniler ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar