Ana içeriğe atla

Cevizin Faydaları

ceviz kabuğu
Kuruyemişler protein ve besin değerleri açısından vücuda oldukça faydalı yiyeceklerdir. Ceviz içerisinde E vitamini, demir, magnezyum, folik asit, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve omega 3 barındırır. Vücutta oluşabilecek bir çok rahatsızlığın ve hastalığın önüne geçmenize yardımcı olur. Özellikle beyin için oldukça faydalı bir besindir. Cevizin vücuda diğer faydaları is şu şekildedir;

Kalp Sağlığı : Kalp vücudun en önemli organlarından biridir. İçerisindeki omega 3 sayesinde kolesterolünüzün dengelenmesine yardımcı olan ceviz, kalp sağlığınızın daha iyi bir konuma gelmesine yardımcı olur.

Antioksidan : Hastalıklara karşı olan savaşımızda en güçlü silahımız antioksidanlardır. Onlar sayesinde hastalıklara yakalanma riskimiz en aza iner. Ceviz içerisindeki güçlü antioksidanlar sayesinde bizi olası hastalık ve rahatsızlıklara karşı korur.

Diyabet : Şeker hastalarının korkulu rüyası hiç şüphesiz şeker oranı yüksek besinlerdir. Ceviz içerisindeki şeker oranının düşük olması neticesinde diyabet hastaları için alternatif bir besin olabilir. Düzenli olarak tüketilen ceviz insülin seviyenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Kanser : Başta göğüs ve prostat kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidinin oluşumunu engeller. Düzenli olarak ceviz tüketen bireylerin kansere yakalanma riski de daha az olur.

Saç Sağlığı : İçerisinde yer alan B7 vitamini ve biotin sayesinde ceviz, saçlarınızın güçlenmesine ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Saç dökülmesi ve yavaş uzama gibi şikayetleri olan kişilerin saç sağlığı için faydalı olan ceviz vb. yiyecekleri tüketmelerini tavsiye ederim.

Kilo Kontrolü : Kilo vermenin yolu sağlıklı beslenmeden geçer. Oldukça sağlıklı bir besin olan ceviz içerisindeki lifler ve protein yardımı ile size tokluk hissi verir. İhtiyacınız olan besin öğelerini en sağlıklı yolla almanızı sağlar. Cevizi beslenme programınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

Hamilelik : Yapılan araştırmalar sonucunda gebelik döneminde bebeklerde oluşabilecek alerjilere karşı cevizin önleyici bir besin olduğu saptanmıştır. Düzenli ceviz tüketimi hem sizin hem de bebeğinizin olası alerjilere karşı korunmasını sağlar.

Cevizin Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 13 gr
Protein : 15  gr
Yağ : 65 gr
Kalori : 650 kcal

Ceviz Hakkında Merak Ettikleriniz

Cevizin Beyne Faydaları : Beyine benzerliği ile bilinen ceviz sadece benzemekle de kalmayıp beyin için oldukça faydalı besin öğeleri içeriyor. Beyin sağlığına iyi gelen ceviz aynı zamanda alzheimer hastalarına da tavsiye edilmektedir. Eğer zorlu bir sınava girecekseniz veya gün içerisinde beyninizi yoracak işler yapıyorsanız ceviz tüketimini alışkanlık haline getirmelisiniz.

Cevizin Cinselliğe Faydaları : İçerisinde bulunan aminoasit ve L-argini sayesinde kan dolaşımını düzenler ve cinsel problemlerinizin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Cevizin Zararları : İçerisindeki yağ oranı fazla olan ceviz, haddinden fazla tüketildiği takdirde vücuda fazla kalori alınmasını ve dolayısıyla kilo almanıza neden olur.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar