Ana içeriğe atla

Kompleks Amino Asit Nedir?

amino asit çeşidi

Kompleks amino asitler içerisinde bir çok amino asit çeşidini barındıran bir besin takviyesidir. Bir nevi amino asitlerin ortaya karışık hazırlanmış halidir. Kas dokularının gelişimi için amino asitlere ihtiyacımız vardır. Besin yolu ile amino asit ihtiyacımızı karşılayamadığımız durumlarda kompleks amino asitleri kullanabiliriz. "Basmışım amino asidi taş gibiyim" kelamı boşuna söylenmemiş.

Kompleks amino asitlerin içerisinde bulunan başlıca amino asit çeşitleri şunlardır;

  • Bcaa
  • Glutamine 
  • Aol
  • Saa

Bunların yanı sıra kompleks amino asitlerin içerisinde isim olarak popüler olmayan fakat kas gelişimine destek olan farklı amino asit çeşitleri de bulunmaktadır.

Kimler Kullanabilir ? : Sağlıklı bir şekilde kas gelişimi elde etmek isteyen orta derecedeki fitness sporcuları kullanabilir.

Ne Kadar Kullanmalıyım ? : Bu sizin boyunuza, kilonuza, kas kütlenize, yaşınıza ve yaptığınız antrenmanın şiddetine göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle satın aldığınız yere ve spor hocanıza ne kadar kullanacağınızı sormak çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tavsiyemiz : Bütün amino asit çeşitleri ayrı ayrı satın almak yerine tek bir kompleks amino asit satın almak çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Yorumlar