Ana içeriğe atla

Rob Riches Kimdir?

rob riches wallpaper

Verdiği efsane pozlar ile bir çok fitness salonunda posteri asılı olan Rob Riches bir çok insan için ideal vücudu temsil ediyor. Onun gibi olmak isteyen kişi sayısı bir hayli fazla. Ama bunu başarabilmek için acı, ter ve göz yaşı gerekiyor. Uğruna değeceğini düşündüğünüz bir şeyi başarmanın kısa bir yolu yoktur.

Hiper aktif bir çocukluk dönemi geçiren Riches, 14 yaşında bisikletten düşerek omuzunu sakatlamış. Daha sonra bir kaç ay alçıda kalan omzunun alçı çıktıktan sonra eskisi kadar güçlü olmadığının farkına varmış. Hal öyle ki bisiklet sürmekte bile zorlanıyormuş. Bu durumu gidermek amacı ile ağırlık çalışmalarına başlamış. Daha sonrasında ise vücut geliştirme sporunu tanımış. 17'li yaşlara doğru ağırlığı vücut geliştirmeye veren Riches daha sonrasında bu sporu meslek edinmiş ve fitness modellik yapmış.

rob riches kimdirParasını bu yolla kazanan Riches, çeşitli fitness dergilerine kapak olmuş ve estetik vücudunun da avantajıyla büyük bir hayran kitlesi elde etmiş. Profesyonel vücut geliştirme yarışmalarına katılmış ve dereceler elde etmiş. Los Angeles, California'da yaşamını sürdürmektedir.

Vücut geliştirmeye yeni başladığı sıralarda squat hareketini pek sevmese de zamanla bu hareketin ne kadar önemli ve faydalı olduğunu anlamış. Şimdilerde ise çalışmaktan en keyif aldığı kas grupları bacak, ön kol ve göğüs olmuş.

Haftada 6 gün antrenman yapan Riches, bir günü yarım antrenman günü olarak tanımlar ve o gün içerisinde küçük bir kas grubunu veya diğer antrenman günlerinde yeterince antrenman edemediği bir bölgesini çalıştırır. Kalan bir günde ise spor salonundan uzak durmaya özen gösteriyor.

Kullandığı beslenme programında ise karbonhidrat, protein ve yağ miktarını 45, 35, 20 olarak ayarlıyor. Bu oranı Rob Riches ile birlikte bir çok vücut geliştirmeci ve fitness model kullanıyor. Günde 6 öğün beslenen Riches, sağlıklı ve faydalı besinler tüketmeye özen gösteriyor. Tavuk göğüsü, balık ve yumurta sevdiği besinler arasında.

Rob Riches 179 cm boya ve 81 kilo vücut ağırlığına sahip. Yağ oranı ise yıl içerisinde tek haneli rakamlarda. Yarışmalarda yüzde 5'in altına da düşmektedir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Güzel bir genetik doğru bir beslenme ve antrenman yöntemi ile birleşmiş. Kaslarının şekli ve kütlesi oldukça estetik gözüküyor. Yakışıklılığı da cabası."

Yorumlar