Ana içeriğe atla

Kompleks Testosteron Nedir?

erkeklik hormonu fitness takımı

Erkeklik hormonu olarak da bilinen testosteron kas gelişiminde önemli rol oynar. Çoğunlukla erkeklerde bulunan bu hormon çok az miktarda kadınlarda da bulunmaktadır. Bazı besinler ve besin takviyeleri sayesinde vücudun daha fazla testosteron salgılamasını sağlanabilir. Bu sayede daha iyi bir kas gelişim süreci yakalayabiliriz.

Kas gelişimine destek olmak ile birlikte cinsel isteği ve performansı arttırdığı da bilinmektedir. Bununla birlikte vücuttaki testosteron üretiminin fiziksel olduğu kadar ruhsal da etkileri vardır. Psikolojik sorunlar bu hormonun salınımını azaltabilir ve performansınızı azaltabilir.

Besin takviyesi mağazalarında satılan komleks testosteronların içerisinde çoğunlukla Tribulus Terrestris, Maca Ekstresi ve Arjinin kullanılmaktadır.

Ne İşe Yarar? : Kasların gelişimine ve büyümesine destek olur. Kasların sağlık bir şekilde gelişebilmesi için gerekli ortamı sağlar.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Genelde kompleks testosteronlar tablet şeklinde satışa sunulur. Orta seviyeli ve ilk defa kompleks testosteron kullanacak sporcular günde bir tablet, daha önce kullanmış ileri seviyeli fitnesscılar ise günde iki tablet kullanabilir.

Not : Kullanmanız gereken tablet miktarı yaşınıza, kas kütlenize ve yaptığınız antrenmanların şiddetine göre farklılık göstermektedir.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenmandan 30 dakika önce kullanılabilir. Günde iki tablet kullananlar ise antrenmandan 30 dakika önce ve gece yatmadan önce kullanabilir.

Kompleks Testosteron Fiyatları : 70 ile 150 lira arasında değişmektedir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Dışarıdan iğne yolu ile alınan testosteronlar vücudun zamanla tembelleşerek testosteron üretmemesine neden olur. Bu da erkeklerde cinsel sorunlara yol açabilir. Kaslanayım derken eldekinden de olmayın."

Yorumlar