Ana içeriğe atla

Likit Amino Asit Nedir?

likit amino asit

Amino asitler kas gelişimimiz için oldukça önemlidir. Beslenme yolu ile karşılayamadığımız amino asit ihtiyacımızı besin takviyeleri ile karşılamalıyız. Bu ihtiyaç açığı doğrultusunda supplement firmaları ürün çeşitliliğinde sınır tanımıyor. Likit amino asit de bunlardan biridir. Sıvı formda olan bu amino asit çeşidi diğer amino asit çeşitlerine oranla çok daha etkilidir.

Katkı maddelerinden arınmış olan likit amino asit vücut tarafından çok daha hızlı bir şekilde emilir. Bu özelliği onu popüler bir amino asit çeşidi haline getirmiştir.

Ne İşe Yarar? : Kas inşa etmemiz için gereken besin değerlerinden biri amino asittir. Likit amino asitler yaptığımız antrenmanların amacına ulaşmasını, yani kas gelişimini destekler. Amino asit olmadan kas gelişiminden söz edilemez.

Not : Yukarıdaki cümle yanlış anlaşılmasın. Amino asitleri beslenme yolu ile de alabilirsiniz. Supplement şart değildir. Besin takviyeleri adı üstünde takviyedir. Besin değildir.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenmandan önce, antrenman sırasında veya antrenman sonrasında kullanılabilir.

Ne Kadar Kullanılmalı : Likit amino asitler porsiyon şeklinde satılır. Kullanmanız gereken gramaj miktarını ise yaptığınız antrenmanın şiddeti ve toplam kas kütlenizi baz alarak hesaplayabilirsiniz. Satın aldığınız ürünün üzerinde bir porsiyonun kimler için yeterli geleceği belirtilmiştir.

Fiyatı Ne Kadar? : Ortalama porsiyon fiyatı 4 ile 8 tl arasında değişebilmektedir. Satın aldığınız yere ve markaya göre fiyatlar farklılık gösterebilir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer amino asit çeşitlerine göre kana daha hızlı karışır ve etkisini çok daha hızlı gösterir. Antrenman sırasında kolaylıkla tüketilebilir. Orta seviyedeki fitnesscılara tavsiye ederim.

Yorumlar