Ana içeriğe atla

Lazer Epilasyon Nedir?

fitness takımı

Bir çok insan vücut kıllarından şikayetçidir. İstenmeyen tüyler ve kıllar zamanla tam bir baş belası haline gelir. Bunun önüne geçmek için bir takım yollar kullanılır ve bu yollar kimi zaman kılların daha gür çıkmasına ve durumun kötüleşmesine sebep olur. Kıllar için güncel olarak en gelişmiş yöntem lazer epilasyondur. Yakma yöntemi ile alınan tüyler ve kıllar miktarına göre bir kaç seans içerisinde tekrar çıkmamak üzere yok olur.

Özellikle vücut geliştirme sporcuları kaslarının daha iyi bir şekilde görünmesi için kıllarını almaktadır. Sadece vücut geliştirme sporcuları değil, bisikletçiler, futbolcular ve yüzücüler de vücut kıllarını almaktadır.

Bu bazılarına saçma gelebilir ama kıllar sizin antrenman performansınızı da etkiler. Vücut kılları terlemenin normalden fazla olmasına ve daha çabuk yorgunluk hissine kapılmanızı sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda da kılların spor performansına olumsuz etkileri olduğu saptanmıştır. Yani profesyonel sporcular sadece kötü görünüm için kıllarını aldırmıyorlar.

Lazer epilasyonun 4 farklı çeşidi vardır;

Nd : Yag Lazer Epilasyon : Daha derine nüfuz edebilen ve hem açık hem de koyu ten rengine sahip kişilerin kullanabileceği bir lazer epilasyon çeşididir. Atış yapma metodu ile uygulanır.

Alexandrite Lazer Epilasyon : Açık ten ve koyu ten rengine sahip kişilere uygulanan bir yöntemdir. Cilde 3 cm mesafeden 755 nm'lik atış yapılır. Cilt tipine ve kıl boyutuna göre uygulanabilir.

Diode Lazer Epilasyon : Normal ten rengine sahip kişilere uygulanan bir yöntemdir. Atışlar şeklinde değil, tıpkı ütü yapar gibi lazer ışığın vücut etrafında dolaşması ile uygulanmaktadır.

IPL Işık Kaynağı : Tam olarak bir lazer epilasyon çeşidi olmamakla birlikte kıl köklerini zayıflatma amacı güden bir yöntemdir. Ancak uzun ve çok sayıda seansla kıllardan tamamen kurtulunabilir. Ancak arz ve talebe göre bu yöntemde uygulanmaktadır.

Epilasyon çeşitlerine fazla takılmayın. İşin uzmanı sizin cilt tipinizi ve kıl tipinize bakarak en uygun yöntemi kendisi belirleyecektir. Eğer bir lazer epilasyon merkezinde değil de evinizde kendi epilasyon cihazınız ile kıllardan kurtulmak istiyorsanız bu konuda iyi bir fiyat araştırması yapın derim.

Lazer Epilasyon Cihazı Fiyatları : 1000 ve 2500 lira arasında değişebilmektedir.

Lazer Epilasyon Fiyatları : Herkes için geçerli net bir fiyat yoktur. Fiyatlar sizin kıl miktarınıza göre seans olarak belirlenir. Örneğin seyrek ve ince kıl yapısına sahip bir birey 3-4 seansta tamamen kıllarından kurtuluyor ise sık ve kalın kıl yapısına sahip bir birey 6-7 seansta tamamen kıllarından kurtulabiliyor. Bu da haliyle fiyatlarda değikliğe sebebiyet verebiliyor.

Fiyatlarda değişikliğin bir diğer sebebi ise lazer yapacağınız bölgeler. Her bölgenin ayrı bir fiyatlandırması mevcut. Yüzeysel olarak bölge büyüdükçe fiyatta artıyor haliyle. En doğru rakamı duymak için bir epilasyon merkezine gitmenizde fayda var.

Lazer Epilasyon Yüz ve Bikini Bölgesi : Hassas bölgeler için lazer epilasyon aletlerinin özel başlıkları vardır. Başlık daha küçük bir yüzeye etki eder. Bu sayede minimum acıyla maksimum pürüzsüzlük sağlayabiliyor. Tüm vücut için olduğu gibi sadece bir bölgeniz için de lazer epilasyona gidebilirsiniz. Erkekler çoğunlukla ense ve yüz (sakalları düzeltmek için), kadınlar ise bikini bölgesi için lazer epilasyon tercih etmektedir.

Eğer lazer epilasyon size pahalı geliyor ve daha ucuz bir yol arıyorsanız Vücut Kıllarından Kurtulma Yöntemleri yazımız ilginizi çekebilir.

Not : "Lazer epilasyon sonrası güneşe çıkmamanız veya solaryuma gitmemeniz tavsiye edilir. Eğer evde kendiniz lazer epilasyon yapacaksanız bu işi ilk önce küçük bölgelerde denemeler gerçekleştirerek yapın. Yanlış uygulanan bir lazer epilasyon cildinize zarar verebilir."

Yorumlar