Ana içeriğe atla

Karnitin(L-Carnitine) Nedir?

l-carnitine fitness takımı

Yağsız bir vücut en az kaslı bir vücut kadar önemlidir. Düşük bir yağ oranı çok daha estetik bir vücuda kavuşmanız için şarttır. Yağ oranın düşürmek için ise kardio egzersiz ve diyet şarttır. Bu zorlu maratonda karnitin supplementi bize yardımcı olur. L-Carnitine olarak da bilinen bu supplement vücuttaki yağın yakılmasına ve enerjiye dönüşmesine yardımcı olur. Bu sayede kardio egzersiz yaparken ihtiyacımız olan enerjiyi yağlardan karşılayabiliriz.

Bulk döneminde Karnitin kullanımı kazanacağınız yağ kütlesini sınırlar. Bu sayede bulk döneminde kazandığınız kiloların büyük bir bölümünü kaslardan kazanabilirsiniz. Daha az yağ kazanımı ise definasyon döneminde size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Neden Kullanmalıyız? : Vücut geliştirmeciler normal bireylerden çok daha düşük yağ oranına sahip olmak isterler. Ancak bu oldukça zorlu bir süreçtir. Tek haneli yağ oranlarına düşmek için bazen takviye almak işinizi kolaylaştırır. İşte tam bu aşamada karnitin kullanmanız lehinize olacaktır.

Not : Karnitinin etkisini gösterebilmesi için verimli bir antrenman yapmalısınız. Nasıl olsa yağ yakıcı aldım diyerek antrenmanı sallarsanız karnitinden tam verim alamazsınız.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Antrenmandan 45 dakika önce alınmasını tavsiye ederim.

Karnitin Fiyatları : Porsiyonu yaklaşık 5 liradır. Toptan alırsanız maliyetini azaltabilirsiniz. Markaya göre fiyatı ve performansı değişebilir. Ama temelde hepsi aynı işlevi görür.

Yağ Yakıcılar İçin Kısa Bir Anektod : Yağ yakıcı besin takviyesi sporcularda psikolojik olarak olumlu bir his yaratır. Bu sayede daha iyi bir antrenman yaparlar ve daha çok yağ yakarlar.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Ne kadar çok karnitin kullanırsam o kadar çok yağ yakarım mantığı oluşmasın kafanızda. Vücudunuzun tek antrenmanda yakabileceği yağ miktarı bellidir. Gereğinden fazla karnitin kullanımı hem cebinize hem de vücudunuza zararlı olacaktır."

Yorumlar