Ana içeriğe atla

Soya Proteini Nedir?

bitkisel protein kaynakları

Soya fasülyesi kullanılarak elde edilen bir protein tozu çeşididir. Vegan insanlar düşünülerek üretilmiştir.  Hayvansal protein kaynaklarına kıyasla kolesterolü ve tansiyonu yükseltmez, aksine düşürmeye yardımcı olur. Bir çok insan "et olmadan kas mı gelişir" diye düşünse de vücut geliştirme tarihince vegan bir çok başarılı sporcu bulunmaktadır. Ayrıca bunun yanı sıra soya proteinin kas gelişimine faydaları yapılan araştırmalar ile de kanıtlanmıştır.

Tavsiye : Soya proteini whey protein ile birlikte kullanıldığında etkisi daha fazla olacaktır. Maliyeti düşürmek ve kas gelişimini desteklemek amacı ile whey protein tozu ve soya proteini ile shakenizi hazırlamak oldukça mantıklı bir seçenektir.

Kimler Tercih Ediyor? : Çoğunlukla vejeteryan vücut geliştirmeciler tarafından kullanılmaktadır. Ancak fiyatları diğer protein tozlarına oranla daha düşük olduğundan protein tozu kullanmak isteyen kişiler için de iyi bir alternatif.

Nasıl Kullanılmalı? : Kutu içerisinden çıkan ölçek yardımı ile günlük protein ihtiyacınızın eksik kalan miktarı kadarını suya katarak veya protein shake hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Soya Proteini Fiyatları : 2000 gramlık kutusu yaklaşık 150 tl gibi bir fiyata sahip. Diğer protein tozlarından çok daha uygun. Ancak pek tercih edilmediğinden bulmak o kadar kolay değil.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Protein tozu satın alırken eğer niyetiniz soya proteini almak değil ise dikkatli olun. Ne istediğinizi bilin. Satıcı kişiye ona göre bilgi verin. Çoğu insan sırf fiyatı uygun diye soya proteinini yanlışlıkla almakta. Tercihiniz bu yönde ise saygı duyarım. Ancak yanlışlık, bilmeden soya proteini alıp 250 liralık protein tozunu 150 liraya aldım diye böbürlenmeyin.

Yorumlar