Ana içeriğe atla

Whey Protein Nedir?

ölçek protein tozu

Kas gelişimi için protein oldukça önemlidir. Whey proteini diğer protein çeşitlerinden ayıran en büyük özellik ise kana hızlı karışıyor olmasıdır. Antrenman sırasında veya vücudun uzun süre besinsiz kaldığı durumlarda protein ihtiyacı hızlı bir şekilde karşılamak amacı ile whey protein kullanılabilir. Bir çok amino asidi içerisinde barındıran whey protein kas gelişimi için oldukça faydalıdır.

Peynir altı suyundan elde edilen protein tozunun bir çok kullanım amacı vardır. Bir çok besin öğesinde olduğu gibi üretim gıdalarının içerisinde de whey protein bulunmaktadır.(Örnek : bebek mamaları)

Günlük olarak ihtiyacımız olan protein miktarının bir kısmını whey proteinlerden karşılarız. Sporcular normal bir bireyden çok daha fazla kaloriye ve proteine ihtiyaç duyduğundan çoğu zaman beslenme yolu ile bu ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Bu gibi durumlarda whey protein hayat kurtarıcı olabilir.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Gece boyunca proteinsiz kalana vücudunuza bir an önce protein alabilmek adına sabah uyandığınızda, performansınızı arttırması amacı ile antrenmandan önce veya antrenmandan sonra kullanılabilir.

Whey Protein Tozu Fiyatları : 2000gr protein tozu yaklaşık olarak 200 tl dir. Markaya ve yerine göre bu fiyat yukarı veya aşağı yönde oynaklık gösterebilir. (Bu hesaba göre 33 gram protein tozu 3 tl sanırım : )

Nasıl Kullanılır? : Kutusunun içerisinden çıkan ölçek yardımı ile su ile karıştırabilir, sütün içerisine katabilir veya protein shake hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Whey proteinin kana daha hızlı bir şekilde karışması için su ile tüketilmesi daha uygundur.

Yağ yakıcı protein shake tarifimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar