Ana içeriğe atla

Portakalın Faydaları

yarım portakal

Kış aylarında sıkça tükettiğimiz portakal, başta C vitamini olmak üzere A vitamini, folik asit, potasyum ve lif bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe ve muadili diğer hastalıklara yakalanma riskinizi düşürür. Kış aylarında düzenli olarak C vitamini yüksek besinler tüketilmesini tavsiye ederim.

Gribe İyi Gelir : Özellikle kış aylarında bolca tüketmeniz gereken portakal sizi gribal enfeksiyonlara karşı korur. İçerisindeki C vitamini sayesinde grip gibi rahatsızlıklara yakalanma riskinizi düşürür.

Kanser : Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan portakal, radyasyona sebep olan hücrelerle savaşarak kanserin oluşumunu engeller. Beslenme programınıza portakalı eklemenizi tavsiye ederim.

Kalp Sağlığı :  C vitamini, potasyum ve posa bakımından zengin olan portakal kalp krizi gibi rahatsızlıklara yakalanma riskinizi azaltır. Aynı zamanda içerisindeki potasyum sayesinde kas kaybını engelleyici özelliği de vardır.

Böbrek Rahatsızlıkları : Düzenli olarak portakal veya portakal suyu tüketimi böbrek taşı gibi bir takım böbrek rahatsızlıklarının da önüne geçer.

Not : Portakal suyu asidik bir sıvı olduğundan çok fazla tüketilmesi dişlerde çürümeye sebebiyet verebilir.

Göz Sağlığı : Gözlerdeki sarı lekeler başta olmak üzere bir takım göz problemleri için A vitamini içeren besinler tüketmek oldukça önemlidir. Portakalın içerisinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır.

Kilo Kontrolü : Kış aylarında portakal tüketmek, faydaları ve besin maddeleri sayesinde minimum kalori ile maksimum kazanç sağlar. Vücudunuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin bir kısmını portakal yardımı ile karşılayabilirsiniz.

Portakalın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 11 gr
Protein : 0.9 gr
Yağ : 0.1 gr
Kalori : 47 kcal

Portakal Hakkında Merak Ettikleriniz

Portakalın Cilde Faydaları : Doğal yollar ile vücuda alınan antioksidanlar ve C vitamini kırışıklık gibi cilt problemlerinin önüne geçer. Cildinizi şehrin kirli havasının ve güneşin etkilerinden koruyarak daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Portakal Kabuğunun Faydaları : Yapılan araştırmalar sonucu kanser ve damar tıkanıklığı gibi bir çok hastalığın tedavisinde portakal kabuğunun faydası olabileceği saptanmıştır. Portakalın vitamin kabuğunda.

Portakalın Zararları : Portakal suyu asidik bir sıvı olduğundan çok fazla tüketilmesi dişlerde çürümeye ve mide yanmasına sebebiyet verebilir.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar