Ana içeriğe atla

Narın Faydaları

nar taneleri

"Pazardan aldım bir tane, eve geldim bin tane" nüktesi ile tanınan ve çok sevilen bir meyvedir. Tüketilmesi her ne kadar zor olsa da lezzeti efsanedir. Küçük tanelerden oluşur ve tadı hafif ekşimsidir. Nar içerisinde C vitamini, folik asit, potasyum ve lif bulundurur ve sağlığa faydalı bir meyvedir. Antioksidan özelliği ile hastalıklara karşı vücut direncinin artmasına yardımcı olur.

Açlık ve İştah : Özellikle yeterince yemek yiyememekten şikayet eden kişilere tavsiyemizdir. Nar ve nar suyu tüketimi iştahınızın açılmasını sağlar.

Kanser : İçesinde bulunan antioksidanlar başta cilt, prostat ve göğüs kanseri olmak üzere bir çok kanser oluşumuna karşı vücudunuzu korur.

Kemik ve Kıkırdak : Nar suyu tüketimi kıkırdak hastalıklarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Anemi (Kansızlık) : Her ne kadar kana kırmızı rengini veren madde olmasa da kansızlık için nar bire bir. İçerisindeki yüksek miktarda demir, anemi rahatsızlığı için faydalı olacaktır.

Sindirim Sistemi : Sindirimin daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olan nar mide bulantısı, kabızlık, hemoroid ve ishal gibi rahatsızlıkların etkilerinin minimuma indirir.

Öksürük : Nar içerisinde bol miktarda C vitamini bulundurur. Bu sayede öksürük, astım, hırıltı ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkların etkisini azaltır.

Hücre Yenilenmesi : Hücre yenilenmesine katkıda bulunan nar bununla birlikte kan hücrelerinin de yenilenmesini sağlayarak genel sağlığınızın iyileşmesine katkıda bulunur.

Narın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 9 gr
Protein : 0.2 gr
Yağ : 0.2 gr
Kalori : 60 kcal

Nar Hakkında Merak Ettikleriniz

Narın Zararları : Narın sadece tanelerinin tüketimi oldukça önemlidir. Narın kökünü tüketmekten kaçınmalısınız. Aksi takdirde başta tansiyon olmak üzere bir çok soruna sebebiyet verebilir. Gereğinden fazla nar tüketimi sindirim sistemini bozabilir.

Narın Cilde Faydaları : İçerisinde bulunan elastin ve kolajen maddeler sayesinde cildinizi gençleştirir ve daha yumuşak bir hale getirir. Cilt diplerine nüfus etme özelliği ile nar bir çok cilt bakım ürününde tercih edilmektedir. Aynı zamanda narın içerisinde bulunan maddeler cildinizi güneşin zararlı ışınlarının yol açtığı etkilere karşı korur.

Hamilelikte Narın Faydaları : Hücre büyümesini hızlandırmak ve bu dönemde vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağlıklı yollarla alabilmek adına nar oldukça önemlidir. Beyin hasarı ihtimalini düşürerek uyku zorluklarını önleme gibi etkileri de bulunmaktadır.

Narın Cinsel Faydaları : İçerisindeki antioksidanlar erkeklerde iktidarsızlık sorunlarını azaltmaya yardımcı olur. Özellikle bu tip sorunları yaşayan kişilerin nar suyu tüketmesini tavsiye ederim.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar