Ana içeriğe atla

Et Proteini Nedir?

beef protein tozu

Et vücut geliştirmeciler için vazgeçilmez bir protein kaynağıdır. Lezzeti ve besin değerleri oldukça yüksektir. Kas gelişimine destek olur. Bu protein çeşidini direkt olarak et tüketerek veya et proteini içeren protein tozlarını tüketerek vücudunuza alabilirsiniz. Beef protein olarak da bilinen bu protein çeşidi diğerler protein tozu çeşitlerine oranla daha az popüler olmasına rağmen bir çok besin takviyesi satan firma tarafından satılmaktadır.

Et Protein Tozu Nasıl Üretilir? : Etin kaynatılır ve daha sonra içerisindeki protein ayrıştırılarak toz haline getirilir. Proteinin yanı sıra etin içerisinde kas gelişimine destek olan kreatin ve bcaa gibi besin öğeleri de et protein tozunun içerisinde mevcuttur.

Diğer Protein Tozlarından Farkı Ne? : Besin değerleri diğer protein tozlarından çok daha yüksektir. Özellikle kas gelişiminde önemli rol oynayan bcaa ve kreatin bakımından zengin olması et proteinini diğerler protein tozlarından ayıran en önemli özelliktir.

Neden Kullanmalıyız? : Vücudun kas gelişimi için et proteinine ihtiyacı vardır. Bunu direkt olarak et tüketerek ya da et proteini tozu ile karşılamanız gerekmektedir. Bu sayede antrenman sırasında oluşan kas tahribatlarını tamir ederek daha büyük ve daha güçlü kaslar inşa edebiliriz.

Et Protein Tozu Fiyatları : Artan dolar kuruna bağlı olarak fiyatları değişebilir. Güncel fiyatı 2000 gr protein tozu baz alınarak 250 tl dir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Ülkemizde kırmızı et fiyatları da oldukça yüksektir. Et protein tozunun da ondan aşağı kalır bir yanı yok. Bu nedenle ihtiyacımız olan protein miktarını tavuk ve balık gibi ürünlerden karşılamak (hatta mümkünse arada balığa gitmek) en mantıklı seçenekler arasındadır.

Yorumlar