Ana içeriğe atla

Cinselliğe İyi Gelen Besinler

kadın erkek cinsellik

Cinsellik hayatımızın bir parçası. Ergenlik dönemi ile başlayan cinsel içgüdü yaşlılık dönemine kadar devam eder. Yaşayan her canlı gibi insanlarda üremeye ihtiyaç duyar. Ancak hayvanlardan farklı olarak bizler bunu aşk ile yaparız. Bunu yaparken bazı besin öğelerine de ihtiyaç duyarız. Yeryüzündeki her bir besin vücuttaki bir yere iyi gelir. Bu onların yaradılışında vardır. Eğer siz hangi besinin vücutta nereye iyi geldiğini bilirseniz karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı çok daha iyi çözümler üretebilir ve çok daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Bu gün de cinselliğe iyi gelen besinleri sizler için derledik. İşte o besinler;

Cinselliğe Faydalı Besinler

Kayısı : A vitamini ve potasyum bakımından zengin bir besin olan kayısı sindirim sistemine iyi gelir, beyin ve kasların daha düzgün çalışmasını sağlar. Bu da onların daha geç yorulmasına ve dolayısıyla cinselliğe fayda sağlar.

Kuru Yemiş : Vücuda verdiği enerji ile ön plana çıkan bu besinler zihinsel ve bedensel yorgunluğun ortadan kalkmasını ve enerjik olmanızı sağlar. Fındıki fıstık, badem ve ceviz gibi kuru yemişleri tüketebilirsiniz.

Portakal : Portakal içerisindeki besin maddeleri sayesinde cinsel isteği arttırır. Aynı zamanda portakalın vereceği enerji de cinsel açıdan size fayda sağlayacaktır.

Yumurta : İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde stresin önüne geçer. İlişki sırasında konsantre olamayanlar ve başka şeyler düşünen insanların yumurta tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Çikolata : Mutluluk hormonunu arttırıcı özelliği olan çikolata partnerinizin ve sizin çok daha iyi bir cinsel birleşme gerçekleştirmeniz için kullanılabilir. Mutlu ederseniz mutlu olursunuz. Benden söylemesi.

Karpuz : Doğal bir viagra olarak da bilinen karpuz, erkeklerde iktidar sorunlarının önüne geçerek cinsel hayatınızın kalitesini arttırıyor. Yaz meyvesi olan karpuz vücuttaki kan dolaşımını düzenleyerek daha sağlıklı bir vücut ve daha sağlıklı bir cinsel yaşamın oluşmasını sağlıyor.

Kuşkonmaz : İçerisindeki besin maddeleri sayesinde cinsel isteği arttırıcı bir etkisi vardır. Düzenli tüketim ile birlikte daha kaliteli bir cinsel yaşama ulaşabilirsiniz.

Muz : Potasyum, magnezyum, demir, C vitamini ve mineral bakımından zengin olan muz, vücutta sperm üretimini arttırarak cinsel sağlığınızı iyileştirir.

Sarımsak : Doğal bir antibiyotik olan sarımsak cinsel hastalıkların da önüne geçiyor. Daha sağlıklı bir cinsel yaşam için bire bir.

Önemli Uyarı : Ancak sarımsak kokusu partnerinizin pek hoşuna gitmeyebilir. Bu nedenle tüketeceğiniz zamanı iyi seçin ve mümkünse cinsel birleşmeden önce sarımsak tüketmeyin.

Havuç : Göze iyi gelmesi ile kalmayıp aynı zamanda cinselliğe de iyi gelmektedir. Özellikle cinsel performansı ile ilgili şikayeti olan kişilerin havuç tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Pekmez : Anneannelerimiz ve dedelerimiz pekmezin faydalarından söz eder durur. Bu konuda haklı olmalılar çünkü pekmez potasyum, kalsiyum ve demir açısından oldukça zengindir. Tahin ile tüketilmesi halinde etkisi çok daha fazla olur. Vücuda enerji verir ve genel sağlığınızı iyileştirir. Tahin pekmez tüketimi cinsel gücünüzün de artmasına yardımcı olur.

Tavsiyelerimiz : Sağlıklı bir vücut için sporda yapılmalı. Spor ve dengeli beslenme ile çok daha kaliteli bir cinsel yaşama ulaşabilirsiniz.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Bir kişi için faydalı olan bir besin başka bir kişi için zararlı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar