Ana içeriğe atla

Kazein Protein Nedir?

süt proteini

Süt proteini olarak da bilinen kazein proteini kana yavaş karışan bir proteindir. Vücut geliştirme sporunda artan protein ihtiyacını karşılamak için oldukça sık kullanılmaktadır. Kazein proteini üretiminde kullanılan sütün yaklaşık yüzde 70'ini kazein proteini, yüzde 30'unu ise whey protein oluşturmakta. Amino asit bakımından oldukça zengin olan kazein proteini kas gelişiminize olumlu katkı sağlar.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Kana yavaş karışmasından dolayı gece yatmadan önce kullanmak oldukça yararlı olacaktır. Gece boyunca kaslarınızı kazein proteini ile besleyebilirsiniz. Unutmayın. Kaslar dinlenirken gelişir.

Kazein Protein Tozu Fiyatları : 2000 gramı yaklaşık olarak 200 tl ye denk geliyor. Marka ve yerine göre farklılık gösterebiliyor. Fiyatlarının bu kadar yüksek olamasının sebebi yurt dışından geliyor olması. Dolar kuruna göre fiyatları değişiklik gösterebiliyor.

Nasıl Kullanılır? : Kutusunun içerisinden çıkan ölçek yardımı ile ihtiyacınız olan kadar kullanabilirsiniz. Suya veya sütün içerisinde katılarak kullanılabilir.

Not : Kazein proteini whey protein ile birlikte de kullanılabilir.

Kimlere Tavsiye Ederim : Orta ve ileri seviyeli fitnesscılara tavsiye ederim. Vücut geliştirmeye yeni başlayanlar ise beslenme konusunda yeterince bilgi sahibi olduktan sonra kullanabilir.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Vücudunuzun ihtiyacı olan kazein proteini ihtiyacını ilk olarak besinlerden karşılamalısınız. Besinlerin yetersiz kaldığı durumlarda besin takviyesine başvurun.

Yorumlar