Ana içeriğe atla

Kompleks Protein Nedir?

karışık protein tozu

Vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişiler kas gelişimi için proteine ihtiyaç duyar. Bunu zaten biliyoruz. Ancak iş sadece protein ile bitmiyor. Bunun yanı sıra kas gelişimi için kreatin ve glutamin gibi besin öğeleri de gerekli. Kompleks protein tozları diğer protein tozlarının karması gibidir. İçerisinde kas gelişimi için gerekli olan bir çok besin öğesini barındırır. Bir nevi "ortaya karışık protein tozu" olarak da tanımlayabiliriz.

İçerisinde bir çok protein çeşidini barındıran kompleks proteinler oldukça kullanışlıdır. Günlük protein ihtiyacınızı karşılayamadığınız durumlarda kompleks proteinleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Özellikle besin takviyesi kullanmak isteyen kişilere ilk olarak önerilebilecek bir protein tozu çeşididir.

Kompleks Protein Fiyatları : Diğer çeşitlerine oranla fiyatları bir tık daha aşağıdadır. Ortalama fiyatı (2000 gr) 200 tl dir. Markaya ve dolar kuruna göre farklılık gösterebilir.

Nasıl Kullanılır? : İçerisinden çıkan ölçek yardımı ile su veya süte katılarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra evde hazırlayacağınız protein shake vb ürünlerin içerisine de katabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Bir çok protein çeşidini içinde barındırdığından kullanım zamanı için net bir şey söylemek doğru olmaz. Sabah kalktığınızda, antrenmandan önce, antrenmandan sonra, gece yatmadan önce kullanılabilir. Bunların yanı sıra gün içerisinde herhangi bir zamanda da kullanabilirsiniz.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Vücut geliştirmeye yeni başlayan kişiler "ille de protein tozu kullanacağım" diyorsa kompleks protein tozunu günde bir ölçek kullanmak şartı ile deneyebilir.

Yorumlar