Ana içeriğe atla

Avokadonun Faydaları

avokado çekirdeği

Yeşil armuda benzeten ve içerisinde büyükçe bir çekirdek bulunduran tropikal iklim meyvesidir. Fiyat olarak el yaksa da avokado, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve vücuda oldukça faydalı bir meyvedir. Kalp dostu olarak da bilinir. Oldukça lezzetli bir meyvedir. Koyu yeşil bir renge sahiptir ve tam ortasında büyük bir çekirdeği vardır. İçerisinde A, C, E vitamini ve bolca antioksidan bulunur.

Kilo Kontrolü : Yağ oranı yüksek olduğundan besin değerleri de oldukça yüksektir. Vücuda tokluk hissi verir. Doğru ve ihtiyacınız olan kadar tüketirseniz kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Fazla tüketirseniz de tam tersi olarak vücuda fazla kalori alacağınızdan yakması da zor olacaktır. Fit olmak amacı ile günde 1 adetten fazla tüketilmesini tavsiye etmiyorum.

Göz Sağlığı : Yaşa bağlı olarak gözde oluşabilecek hasarları en aza indirerek göz sağlığınızı iyileştirir.

Bebek Gelişimi : İçerisindeki folat, B1, B2 ve magnezyum gibi besin öğeleri bebek sağlığı ve gelişimi için oldukça önemlidir. Bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişimi için avokado içeren besinler verebilirsiniz.

Depresyon : Avokadonun kendinizi kötü hissetmenizi sağlayan ve sizi depresif bir ruh haline sokan hormonların üretimini engelleyici bir özelliği vardır.

Kalp Rahatsızlıkları : İçerisindeki yararlı mineraller ve iyi yağlar sayesinde kalp sağlığını iyileştirir. Aynı zamanda avokadonun içerisinde bulunan folat maddesi kalp sağlığı için de oldukça önemli bir maddedir.

Sindirim Sistemi : İçerisindeki lifler sayesinde sindirime yardımcı olarak kabızlık gibi şikayetlerin önüne geçer.

Kolesterol : Sağlıklı yağlar ve besin değerleri ile avokado kolesterol seviyenizi dengede tutmanıza yardımcı olur.

Kanser : Yapılan araştırmalar sonucu avokadonun içerisinde bulunan maddeler başta prostat kanseri olmak üzere pankreas, mide ve rahim kanseri gibi bir çok kanser hücresinin oluşumunu engellemektedir.

Tansiyon : İçerisindeki magnezyum ve potasyum sayesinde kan basıncını dengede tutar. Yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler beslenme programlarına avokadoyu gönül rahatlığı ile ekleyebilir.

Avokadonun Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 4.3 gr
Protein : 0.6 gr
Yağ : 11 gr
Kalori : 143 kcal

Avokado Hakkında Merak Ettikleriniz

Avokadonun Rahime Faydaları : Şekil olarak da rahime benzeyen avokadonun rahim sağlığına oldukça yararlı bir besin. Rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek gibi bir çok görevi üstlenir. Bunun yanı sıra yine ibretlik bir benzerliktir ki avokadonun yetişme süreci tam olarak 9 aydır. Bu kadar benzerlikten sonra hamile kadınlar avokadoyu tüketmemesi hata olur.

Avokado Fiyatları : Tane olarak satılır ve fiyatı satın alacağınız yere göre değişir. Bu ufak meyvenin fiyat yerine göre 5 ila 15 tl arası değişebilmektedir.

Avokadonun Cilde Faydaları : İçerdiği sağlıklı maddeler sayesinde bir çok cilt bakım ürününde de yer alan avokado cildinizin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra güneşin zararlı ışınlarının cildinizde yol açtığı tahribatların iyileşmesinde de önemli rol oynar.

Avokadonun Saça Faydaları : Kuru ve yıpranmış saçlara canlılık kazandırır. Saçları besleyerek sağlıklı ve güzel görünmelerine yardımcı olur.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar