Ana içeriğe atla

Balığın Faydaları

kesilmiş balık

Balığın faydaları saymakla bitmez. "Denizden babam çıksa yerim" kelamı boşa değil. Balığın her bir gramında vücudunuz için oldukça yararlı besin öğeleri mevcut. Protein, fosfor, selenyum ve omega 3 bakımından oldukça zengin olan balık tam bir kalp dostudur. Haftada en az bir öğün balık tüketimi hem kas gelişiminiz için hem de sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

Kalp ve Damar: Balığın içerisinde bulunan Omega 3 yağları kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalıdır. Yapılan araştırmalar sonucu düzenli balık tüketen kişilerin tüketmeyenlere oranla daha az kalp krizine yakalandığı saptanmıştır. Somon, sardalya, ton balığı ve alabalık tüketebilirsiniz.

Beyin Gelişimi ve Alzheimer : Beyinde bulunan nöronların korunmasını sağlayan balık, beyin ile ilgili rahatsızlıkların etkilerini azaltarak daha genel sağlığınızı iyileştirir. Alzheimer hastalığının etkilerini azaltır. Düzenli balık tüketimi beyninizin daha iyi çalışmasına ve ondan daha fazla verim alabilmenize olanak tanır.

Kanser : İçerisinde bulunan A vitamini, omega 3 ve mineraller sayesinde bazı kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyerek kansere yakalanma riskinizi azaltır.

Cilt Sağlığı : Cildin nemini koruması ve sağlıklı bir görünüm için yağlara ihtiyaç vardır. Balığın içerisinde bulunan faydalı yağlar cildinizin daha iyi bir görünüme kavuşmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Astım : Solunum yolları rahatsızlığı olarak bilinen astım, nefes almakta zorluk çekmenize sebep olur. Fakat düzenli balık tüketimi bu hastalığa yakalanma riskinizi düşürerek genel sağlığınızı iyileştirir.

Depresyon : Düzenli balık tüketen insanların depresyon ile baş edebilme potansiyeli artar. Balık sizi daha sağlıklı ve daha dinç bir hale getirir. Depresif halden kurtulmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra balık, doğum sonrası kadınların lohusalık bunalımı etkilerini de azaltmaya yardımcı olur.

Diyabet : Omega 3 yağ asitleri diyabet riskini azaltır ve kandaki şeker seviyesini düzenleyerek diyabet etkilerini en aza indirir.

Kemik Gelişimi : İskeletimizi oluşturan kemiklerin sağlıklı gelişimi için kalsiyuma ve D vitaminine ihtiyacı vardır. Balığın içerisinde bol miktarda D vitamini bulunmaktadır. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara düzenli olarak balık yedirebilirsiniz. Bunun yanı sıra balık, eklem iltihabı gibi sorunların etkilerini azaltmak için de bire birdir.

Balığın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 0 gr
Protein : 18 gr
Yağ : 1 gr
Kalori : 82 kcal

Balık Hakkında Merak Ettikleriniz

Balığın Cinselliğe Faydaları : Düzenli balık ve taze sebzelerden oluşan salata tüketimi, erkeklerdeki sperm sayısında ciddi oranda artışa sebep olur.

Balığın Zararları : Balık çok çabuk bozulabilen ve insanı zehirleyebilen bir besindir. Bu nedenle taze balık tüketmeye özen gösterin. Bozulmuş balık kokusundan ve tadından kendisini belli eder. Bunun yanı sıra balık pişirilme sürecinde mümkünse kızartma yerine ızgara veya fırında pişirme tercih edilmeli. Böylesi daha sağlıklı olacaktır.

Balığın Göze Faydaları : Deniz ürünlerinin göz sağlığı için faydalı olduğu aşikar. Özellikle hamile kadınların balık tüketmesi gelişim çağındaki bebeklerinin görme yetisinin daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmesine olanak tanır. Bunun yanı sıra yaşa bağlı görme bozuklukları için de balık ve havuç tüketmek faydalı olacaktır.

Balığın Saça Faydaları : Nemini ve parlaklığını kaybeden saçlarınız var ise, balık yemek size ve saçlarınıza iyi gelecektir. Balığın içeriğinde bulunan omega 3 yağ asitleri, saçlarınızı besler ve parlak bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Böylece, saçınızın kaybetmiş olduğu yağ ve nem miktarını tekrardan kazanmış olursunuz.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar