Ana içeriğe atla

Kavunun Faydaları

kavun dilimi

Sıcak yaz günlerinde bolca tükettiğimiz kavun, A ve C vitamini, folik asit, potasyum, bakır açısından oldukça zengin bir besin öğesidir. Kalorisinin büyük bir kısmı karbonhidrattan gelir ve lif oranı düşüktür. Vücut için oldukça faydalı bir meyvedir. Özellikle oruç tutacak kişiler gün boyu susuzlukları gidermek amacıyla sahurda kavun tüketmeliler.

Tansiyonu Dengeler : Potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan kavun tansiyon riskini azaltmaktadır. Vücudunuza gün boyu yeterli potasyum alımı tansiyonun dengede kalması için önemlidir. Aynı zamanda potasyum kalp krizi riskini azaltır, böbrek taşı oluşumunu engeller ve kas kaybı yaşamanızın önüne geçer.

Astımı Önler : Kavun tüketen insanların nefes darlığı olarak da bilinen astım hastalığına yakalanma ihtimali daha düşüktür. İçerisinde "beta karoten" bulundurur.

Not : Kavun tek başına astım hastalığı için sizi bir sonuca götürmez. Sağlıklı beslenme ve yediğiniz besinlerin içeriğini bilmek sizi asıl sonuca götürerek hastalıklara karşı korunmanızda yardımcı olur.

Kanseri Önler: Toprakta yetişen meyve ve sebzelerden alınan "beta karoten" maddesi başta prostat kanseri olmak üzere bir çok kanserin oluşumunu önüne geçer.

Sindirim Sistemine Faydalı: Posalı ve sulu bir meyve olduğundan dolayı bağırsaklara iyi gelir ve kabızlık gibi problemlerin önüne geçer.

Kavunun Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 6.58 gr
Protein : 1 gr
Yağ : 0.1 gr
Kalori : 28 kcal

Kavun Hakkında Merak Ettikleriniz

Kavunun Cilde Faydaları : İçerisinde A ve C vitamini bulunduran kavun cilde oldukça faydalıdır. Bir çok cilt maskesi tarifinde ve cilt bakım kremlerinin içerisinde kavun bulunmaktadır.

Kavunun Zararları : Oldukça sağlıklı bir besin olan kavun dikkatli tüketilmediği taktirde zararlı olabilir. Çünkü kavunun kabuğunda bulunan bakteriler kesme işlemi sırasında kavunun içerisine temas ederek vücuda girer. Bu da sağlıksız bir tüketim yolu olur.

Kavunun Cinsel Faydaları : Güzel kokusu sebebi ile afrodizyak etkisi oluşturarak cinsel arzuyu artırdığı yönünde araştırmalar mevcuttur. Ancak sanılanın aksine etkisi o kadar kuvvetli değildir.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar