Ana içeriğe atla

Antrenörle Çalışmanın Önemi

personal training

Vücut geliştirme dahil bir çok spor dalında antrenörün önemi büyüktür. Futbol maçlarından örnek verecek olursak malubiyet ve olumsuz sonuçlarda hep antrenörler suçlanır. Eğer birlikte çalıştığınız antrenörünüz size yeterince bilgi, tecrübe, taktik, motivasyon vb. etmenleri sağlayamıyor ise bu sizin başarınızı doğrudan etkileyecektir. Şimdi antrenörün fitnessdaki önemine geri dönelim.

Vücut geliştirme sporu ağırlıklar ile haşır neşir olduğumuz, kimi zaman son tekrarı bile zor çıkardığımız oldukça ağır bir spordur. Ancak bu sporun en önemli noktası hiç şüphesiz yapılan setlerdeki son tekrarlardır. O son tekrar sizin şampiyon olup olamayacağınızı belirler. Eğer o acı eşiğinden geçebilirseniz şampiyonluğa dair bir şansınız olabilir. Ancak o eşikten geçemiyor iseniz o zaman sonunculuğa oynarsınız.

Acı eşiğinden kimi zaman güzel bir müzik, kimi zaman özlü bir söz, kimi zaman da hayatında önemli olan bir konuyu hatırlayarak geçebilirsiniz. Ancak bunu her antrenmanda yapmak için kesinlikle antrenörle çalışmalısınız.

Rocky filmlerinden de hatırlayacağımız gibi "Acı yok Rocky" kelamı Rocky'nin kendinden büyük adamları yenmesini sağlamıştır. Motive olabildiğin kadar güçlüsün. Motivasyon bir çok sporda büyük önem teşkil eder. Antrenörler de işte tam bu noktada size yardımcı olur. Yapılan araştırmalar sonucunda da antrenör ile çalışan sporcuların diğerlerinden daha başarılı olduğu saptanmıştır.

Ayrıca vücut geliştirme hareketlerinin bir çoğu tehlikelidir. Yüksek ağırlıklar ile girildiğinde bir ağırlığı bir yerinize düşürme ve hareketi yanlış formda yaparak sakatlık ihtimalini arttırma gibi sorunlar ile baş başa kalırsınız. Ancak antrenör ile çalıştığınızda bütün bunları düşünmez, sadece ağırlığı kaldırmaya odaklanırsınız.

Bütün bunların yanı sıra antrenörler size beslenme tüyolarını, antrenman inceliklerini ve daha bir çok bilgiyi aşılar. Herkesin bildiği ve bilmediği bir çok şey vardır. Eğer siz vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız bunu tek başınıza başarmanız zordur. Ama eğer 2 kişi sizin vücudunuzu geliştirmek istiyor ve bunun için tüm bilgi birikimi ve tecrübesini ortaya koyuyor ise bu daha kolaydır. Tarihteki bir çok başarılı vücut geliştirmeci antrenör ile çalışmıştır.

Uzun lafın kısası, eğer bu sporu gerçekten profesyonel anlamda yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle bir antrenör ile çalışmalısınız.

Yorumlar