Ana içeriğe atla

Tok Tutan Besinler

lifli besinler

Fazla kilolarından şikayetçi olan ve "ne yesem yarıyor" cümlesini dillere pelesenk ettiren insanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi gereken besinleri sizler için derledim.

Tükettiğimiz her besinin bize yararı olduğu gibi zararı da oluyor. Ne kadar kaliteli ve düzenli beslenirsek sağlığımız ve dış görünümümüz için o kadar iyi olur.

Tok tutucu özelliği olan bu besinler sayesinde tokluk hissini daha uzun süre hissedeceksiniz. Bu da erken acıkmanızı ve fazla yemek yemenizi önleyecektir. Aynı zamanda gün içerisinde zinde ve enerjik olmanızı da sağlayacaktır.

Yağsız Yoğurt

Gün içerisinde tüketeceğiniz bir kase yağsız yoğurt, hem yağ yakmanıza yardımcı olacak, hem de sizin gün boyu protein ihtiyacınızı karşılayacaktır. İçerisindeki kalsiyum ve proteinler sayesinde bel çevrenizdeki yağların azalmasına da yardımcı olur.

Yulaf Ezmesi

İçerisindeki kaliteli karbonhidratlar sayesinde yulaf ezmesinin tok tutucu özelliği oldukça yüksektir. Karbonhidrat bakımından da zengin olan yulaf ezmesi, sizin gün boyu açığa çıkacak olan enerji ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bu besini gerektiği kadar tükettiğiniz taktirde yağlarınızı yakmaya yardımcı da olur.

Sütlü Kahve

Light sütle hazırlanmış bir kahve, içerisindeki kafein ile birlikte sizin enerji ihtiyacınızı karşılar. Aynı zamanda uzmanlar tarafından günde bir adet kahve içilmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda türk kahvesinin yağları yakmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Ancak hazırlarken içerisine fazla şeker katmamakta fayda var.

Salata

Salata ile karın mı doyar dediğinizi duyar gibiyim. İçerisinde çok az miktarda kalori barındırdığı için aslında haklı olabilirsiniz. Ancak şöyle bir detay var, salata hacimsel olarak midenizde çok fazla yer kaplamasına rağmen size kalori bazında çok büyük bir eksisi olmayacaktır. Yani salata tüketerek hem tokluk hissini sağlamış olacaksınız, hem de çok fazla kalori tüketmemiş olacaksınız. Bir taşla iki kuş diye buna denir.

Yeşil Çay

Yeşil çayın tok tutma gibi bir özelliği yoktur. Ancak açlık hissini bastırmaya yardımcı olabilir. Bu da sizin çok işinize yarayabilir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çayın metabolizmayı hızlandırcı özelliği vardır. Bu da yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.

Baharat 

Baharat kullanımının nasıl sizi tok tutacağını merak ediyorsunuzdur. Hemen şöyle açıklayalım. Aslında tok tutmakdan ziyade baharatlar sizi stratejik olarak tok tutar. Yemek masasında oturduğunuz zaman kullanacağınız baharatlar sizin daha az yemek yemenizi sağlaycaktır, aynı zamanda sizin daha fazla su tüketmeini sağlayarak midenizi su ile doldurmanıza ve dolayısıyla tokluk hissine ulaşmanıza dolaylı yoldan yardımcı olurlar.

Yorumlar