Ana içeriğe atla

Sahurda Nasıl Beslenmeli

sofra

Akşam yemek yemenin fazla kilo yaptığı düşüncesi ve sahur her ne kadar birbiri ile çatışan iki konu olsa da düzgün bir beslenme yöntemi ile bu çatışmaya son verebilirsiniz. Sahurda yiyeceğiniz yemeklerin seçimi oldukça önemlidir. Tok tutucu özelliği yüksek besinler tüketmeniz size bütün gün boyunca kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca gün içerisinde fazla susuzluk çekmemek için de iftarda yiyeceğiniz besinler oldukça önem teşgil etmektedir. Peki sahurda nasıl beslenmeliyiz;

Gün içerisinde kaslarınızın en çok proteine ihtiyacı olacağından çoğunlukla protein içerikli gıdalar ile beslenmelisiniz.

Bunun yanında size gün boyunca enerji verecek karbonhidrat açısından zengin olan yulaflı ekmek, makarna, haşlanmış patates gibi besinleri tercih etmelisiniz.

Sahurda asitli içecekler ve tuzlu besinlerden uzak durulmalıdır. Bu besinler sizin için hem zararlıdır.
Hem de gün boyunca sizi daha çok susatacaktır. Sahurda kaslarımız için kilogram başına alacağımız 2 gram protein bizim için yeterli olacaktır.

Ayrıca 3-4 katı kadar da karbonhidrat alırsak,vücut kendisi için yeterli enerjiyi sağlayacağından gün içerisinde pek yorgunluk hissetmeyiz.

Son olarak, sahurda yağlı besinler tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

Bu besinler size kilo olarak dönebilir ve eğer aşırı uyku problemi çekmiyorsanız ve imkanınız da varsa, yediğiniz besinlerin sindirimi açısından sahuru yaptıktan 30 dakika sonra uyuyun.

Bu yazıdan sonra İftar Nasıl Beslenmeli adlı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Yorumlar