Ana içeriğe atla

Para Tuzağı Fitness Aletleri Nelerdir?

fitness takımı

Bu gün gerçekten canımı sıkmaya başlayan ve oldukça trajikomik bir hal alan saçmalıklardan bahsetmek istiyorum. Bir çok insan tarafından kullanılan bu aletler tamamen para tuzağıdır ve kapitalizmin bir oyunudur. Şimdi bu alet ve edevatlara kısaca değinmek istiyorum.

Tekerlekli Direnç Lastikleri

"Ne gerek var spor salonuna, pazardan 25 milyona aldım" repliği ile ün salan şu lastikli ve tekerlekli zımbırtıdan bahsediyorum. Hayatımda bu kadar saçma ve işe yaramaz bir alet daha görmedim. Bırakın kas yapmayı onu kullanırken bir yerinizi sakatlarsınız mazAllah. Onun yerine bir kaç tane şınav çekin çok daha faydalı olacaktır.

Denge Bilekliği

Bir zamanlar oldukça popüler olan ve hemen hemen herkesin kolunda görmeye alıştığımız denge bileklikleri tamamen plastik lastik karışımı bir malzemeden oluşmaktadır ve dengenizi düzeltmeye yarayacak bir unsur barındırmamaktadır. Mantıksal olarak düşünecek olursak böyle bir bilekliğin size denge sağlayacağını düşünüyorsanız kusura bakmayın ama biraz dengesizsiniz.

Titreşimli Masaj Aleti

Şimdi bir çok insan bunun gerçekten işe yaradığını savunacak olsa da bu tamamen saçmalıktır. Aletten gelen titreşimlerin yağları yakması teorisine dayanarak pazarlanan bir üründür. Ancak bu kadar saçma bir olay olamaz. Çünkü yağlar vücudun enerji deposudur. Enerji açığı ortaya çıkmadan yağların yakılmasından bahsedilemez. Deposu dolu olan bir araba hiç bir yere gitmeden, motoru çalıştırmadan nasıl benzinini bitiremez ise siz de spor yapmadan ve dengeli beslenmeden yağlarınızdan kurtulamazsınız.

Kilo Verdiren ve Tok Tutan Haplar

Supplementlere o kadar laf eden insan varken bu tür hapların besin takviyelerinden çok daha fazla satılıyor olması oldukça trajikomik bir durum. Böyle haplara itibar etmemizi öneririm. Bu tür haplar sadece sizi psikolojik olarak tok tutar. İşe yarayacağına yeterince inanırsanız, işe yaradığını söyleyebilirsiniz. Ancak böyle bir şey yoktur. Kendinizi kandırmayın.

1 Günde 15 Kilo Verdiren Diyetler

Diyet programlarındaki rekabet o kadar artmış durumda ki artık 1 günde 15 kilo verdiren diyetleri bile çeşitli mecralarda görmeye başladık. Öncelikle şunu söylemeliyim hiç bir diyet programı size "x" miktarda kilo verdireceğini vaad edemez. Bu tür diyet programları en baştan kaybetmiştir. Ayrıca diyet programları kişiye özel hazırlanmalı ve güvenilir bir kaynaktan edinilmelidir. Bu konuda spor hocanıza veya diyetisyeninize danışmanız önemle rica olunur.

Uzaktan Eğitim ve Personal Trainer

Bu işi profesyonel anlamda yapan kişileri tenzi ederim. Bu sporda bilgi ve tecrübe çok önemlidir bunu hepimiz söylüyoruz. Ancak bu piyasada 6 ila 9 aylık fitness bilginleri türemeye başladı. Bu kişiler daha spor geçmişi olmadan bu işten para kazanmaya çalışıyorlar. Kendileri ne biliyor ki size ne öğretsinler. Uzaktan eğitim kullanırken çok dikkatli olun ve her Personal Trainer'im diyene de inanmayınız.

İstek : Yazımızı sosyal medya üzerinden paylaşmanızı ve bu yazının olabildiğince fazla kişiye ulaşmasını istiyorum. Bu kapitalizm oyununa dur demek için bize destek olun.

Yorumlar