Ana içeriğe atla

Clean Bulking ve Dirty Bulking Nedir?

kilo verme

Daha önceki yazılarımızda bulk döneminin ne olduğu konusuna değinmiştik. Bu gün ise dirty bulking ve clean bulking konularına değinmek istiyorum. Artı ve eksi yönleri ile iki bulk çeşidini de anlatacağım. Hangisinin size uygun olduğuna ise kendiniz karar vereceksiniz.

Dirty Bulking Nedir ?

Türkçe karşılığı olarak kirli irileşme olarak da adlandırılabilir. Bu bulk çeşidinde amaç vücudu maksimum kas kütlesine ulaştırmaktır. Bu esnada yağ oranının artması göz arda edilir. İrileşmeyi esas alan bir yöntemdir.

Dirty Bulking Artı Yönleri

- Maksimum güç elde edersiniz.
- Vücudunuzu daha kısa zamanda daha çok irileştirebilirsiniz.
- Günlük alacağınız kalori miktarını hesaplamadan bir çok besini tüketebilirsiniz.

Dirty Bulking Eksik Yönleri

- Her şeyi yiyebileğiniz anlamına gelmez. Hala zararlı besinler serbest değil.
- Vücut yağ oranınız artabilir.

Kimler Dirty Bulking Yapmalı

Kaslanamamaktan ve kilo alamamaktan şikayetçi kişilere öneririm. Çok etkili bir yöntemdir. Kas ve yağ bakımından vücudunuz bir hayli gelişecek ve kalıplı bir görünüme sahip olacaksınız. Ancak bu yöntemde karın kasları ve parçalı bir vücut beklemeyin. İrileşmek ve ihtişamlı bir görünüm isteyenler buradan devam etsin. İstemeyenleri aşağı alalım.

Clean Bulking Nedir?

Türkçe karşılı olarak temiz irileşme anlamına da gelebilir. Bu yöntemde yediklerinize biraz daha dikkat etmeniz ve kalorileri hesabı yapmanız gerekebilir. Bu yöntemde kilo alımı daha yavaş ve daha istikrarlı olması gerekiyor. Buradaki ana amaç vücut yağ oranınızı değiştirmeden saf kas üretebilmektir.

Clean Bulking Artı Yönleri

- Vücudunuza en az düzeyde yağ alarak kas kütlenizi arttırırsınız.
- Kilo alıp, hacimlenme konusunda daha sağlıklı bir yöntemdir.
- Daha verimli bir uyku uyursunuz.

Clean Bulking Eksik Yönleri

- Oldukça yavaş sonuç veren bir yöntemdir.
- Bu yöntem için vücudunuz belirli bir seviyeye gelmiş olması gerekir(kişisel görüşüm)

Kimler Clean Bulking Yapmalı

Vücut yağ oranından memnun olanlar ve biraz daha kaslanmak isteyen kişiler tarafından kullanılabilir. Çok daha yavaş kas gelişimi olmasına karşın elde edeceğiniz kaslar aynadaki görünümünüze doğrudan etki eder. Kilosundan memnun ve bir kaç kilo daha kas isteyen kişiler bu yöntemi rahatlıkla kullanabilirler. Sonuçlar daha yavaş olmasına rağmen tatmin edici kas kütlelerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar