Ana içeriğe atla

Manken Vücudu Nedir?

manken vücudu

Genellikle yaz aylarında dillere pelesenk olan bu terimin ne anlama geldiğinden bahsetmek istiyorum. Yazın gelmesi ile birlikte kazak ve montlarımızı bir kenara koyup kısa kollu kıyafetler ve elbiseler giymeye başlarız. Tabi bununla birlikte vücudumuzun hatları daha fazla ortaya çıkacaktır. Dış görünüşünden şikayetçi olan insanların ulaşmayı amaçladığı vücut tipi manken vücududur.

Kısa sürede yapılabilir olan bu vücut tipi televizyon ve sinema sektöründeki yapılı vücutlu oyuncuların kıskanılması üzerine ortaya çıkmıştır. Manken vücutlu bu kişilerin asıl mesleği oyunculuk olduğu için ekran karşısında fit bir görünüm olacak şekilde spor yaparlar. Yoğun tempoları nedeniyle de bu sporun hakkını veremezler. İşte bu durumda ortaya çıkan vücut tipine manken vücudu denir.

Manken Vücudu Nasıl Yapılır?

Şimdi gelelim bu vücudun nasıl yapılabileceğine. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki genetik faktörler bu işte çok önemli bir rol oynar. Yani sizin şu anki bulunduğunuz konum, boyunuz ve kilonuz önemli birer unsurdur. Manken vücutlarına örnek olarak Murat Boz, Kıvanç Tatlıtuğ, Kerem Bursin ve Burak Özçivit'i söyleyebiliriz. Bu kişilerin hiçbiri body'ci değildir. Peki bu vücudu nasıl yaptılar?

Düzenli Kardio Egzersizleri

İster zayıf olun isterseniz de şişman olun kardio egzersizler manken vücudu için olmazsa olmazdır. Çünkü manken vücudunda asıl amaç fazla yağlardan kurtulmak ve fit bir görünüme ulaşabilmektir. Onun için de kardio egzersizler olmazsa olmaz. Koşu, bisiklet, yüzme gibi sporlara yönelebilirsiniz.

Ağırlık Egzersizi

Kas gelişimi için olmazsa olmazdır ve vücudun daha şekilli durması için bire birdir. Düzenli olarak yapacağınız antrenmanlar ile kısa sürede arzuladığınız vücuda kavuşabilirsiniz. Bu egzersizler sayesinde giydiğiniz kıyafetler üzerinize daha iyi oturacak ve bu da sizi bir hayli motive edecektir.

Dengeli Beslenme

Olmazsa olmazlardan biridir. Özellikle sağlam bir ağırlık çalışmasından sonra iyi bir beslenme programı uyguladığınız takdirde kas gelişimi kaçınılmaz olacaktır.

Genel Özet : Kısaca özetlemek gerekirse manken vücuduna sahip olmak çok zor değildir. Evinizde yapacağınız düzenli egzersizler ile böyle bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Yorumlar