Ana içeriğe atla

Neden Yumurta Beyazı Tüketmeliyiz?

yumurta beyazı
Yumurtanın içindeki protein miktarı oldukça yüksek olduğundan birçok vücut geliştirmeci tarafından sıklıkla kullanılan besinler arasındadır. Günde 40 adet yumurta yiyen insanları görmüş veya duymuş olabilirsiniz. Peki bu insanlar bu kadar yumurtayı nasıl tüketiyorlar.

Profesyonel ve orta seviyeli fitnesscıların kullandığı bir yöntemdir bu. Yumurtanın sarı kısmını ayırıp sadece beyazını yerler. Nedeni ise yumurtanın beyazındaki protein miktarının daha fazla olması.

Düz mantık olarak düşünecek olursak civcivlerde bu yumurtanın beyazını tüketerek büyüyor ve gelişiyorlar. Sarı kısmının pek de besin değeri yok aslında. Özellikle haşlanmış yumurtada sarı kısım pek de sevilmez.

Vücut geliştirmeciler tarafından yumurtanın sarısının fazla tüketilmemesinin en büyük nedeni daha fazla beyaz kısım tüketebilmektir. Bu sayede vücutlarına alabildikleri maksimum proteini alırlar.

Tabi profesyonel bir sporcu değilseniz, yarışmaya hazırlanmıyorsanız veya bu spordan gelir elde etmiyorsanız sarısını da yemenizi tavsiye ederim. O da bir nimet sonuçta. Çöpe atmak hiç etik olmaz.

Yazının altına bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Yorumlar